SAJTOS CUKKINI FASÍRT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 1 tojás
  • őrölt fekete bors
  • olaj vagy zsír
  • Panírozáshoz: kb. 5 dkg liszt
  • 1-2 tojás
  • kb. 10 - 15 dkg zsemlemorzsa
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: Cukkini fasírtot már több ízben készítettem, de sajtosat nem szoktam. Viszont amikor kipróbáltam, mindenkinek ízlett ide haza, így gyakran lesz nálunk egy-egy főzelék mellé. Nyáron frissen a kertből vagy a zöldségesnél vásárolt cukkiniből. Télen viszont fagyasztott állapotában is elkészíthetjük, hiszen miután kiengedett a reszelten eltett cukkini, úgyis azt ki kell csavarni. Így nem lesz folyós állagú.
    A receptet az olcsó receptek oldalon láttam, s rögtön meg is fogott. Köszönöm a receptet! 
    Viszont  egy kicsit változtattam a mennyiségeken, s most aszerint adom tovább a receptet.
    A cukkinit, ha úgy gondoljuk, hogy nem szép zsenge a héja, pucoljuk meg, de ha nagyon fiatal a cukkini, nem muszáj a héját eltávolítani.
    Abban az esetben, ha nem pucoljuk le a héját, jól mossuk meg és a két végét vágjuk le.
    Ha mégis megpucoltuk, akkor hámozás után mossuk meg a cukkinit. Reszeljük le ( bármelyik változatot is választottuk ) és szórjuk meg sóval. Kb. 2-3 nagyobb csipettel.
    Hagyjuk állni 10-15 percig és azután jól csavarjuk ki a sóból.
    Tegyük át egy másik tálba ( érdemes akkor áttenni, amikor kicsavartuk, azonnal a kezünkből mehet át egy másik tálba ) és adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a borsot, a sajtot.
    Majd reszeljük bele a héjától megtisztított fokhagymát is.
    Jól dolgozzuk össze és formáljunk belőle golyókat. 
    A golyókat előbb készítsük el mindet, amennyi lesz a bekevert cukkini masszából és sorakoztassuk egy tányérra. 
    Azt követően, ha elkészültünk az összes golyóval, panírozzuk be. 
    Először lisztbe, tojásba, amit kissé verjünk fel villával és végül zsemlemorzsába hempergessünk meg.
    Végül a bő, forró zsiradékban süssük ki arany barnára.

    ( A fotón a kisebb fasírozottak sertéshúsból készült fasírtok. Így a tálon kétféle fasírozott látható. ) 
    Bármilyen főzelék mellé kitűnő feltét.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!