KRÉMES KEKSZTEKERCS
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg ráma
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1,5-2 dl tej
  • 3-4 ek. kakaópor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4-5 ek. barack lekvár
  • rumaroma ízlés szerint
  • Krém: 4 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg ráma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • a szóráshoz 3-4 ek. kókuszreszelék
  • folpack
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: Néha-néha szoktam készíteni sütés nélküli süteményeket is. Az egyik ilyen süti, amit szeretünk, az a kókusztekercs. De a kókusztekercset  szoktam úgyis készíteni, hogy a tölteléke ráma, cukor, vagy hozzá társul még egy főzött krém is. Most ezt az utóbbit fogom leírni, ennek a receptjét osztom meg veletek.
    Először készítsük el a főzött krémet, hiszen annak hűlnie kell.
    A 4 nem túl nagy ek. lisztet keverjük el a tejjel és főzzük sűrűre. Majd hűtsük ki. 
    Ne ijedjünk meg attól, hogy a felfőzés során jó sűrű lesz a krém, mert ilyennek is kell lennie, s amikor majd kikeverjük a rámával, már nem lesz kemény, sűrű az állaga.
    A rámát ezután  keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk el benne a főzött krémet. A kihűtésnél viszont ügyeljünk arra, hogy teljesen hidegre ne hűtsük a krémet, mert akkor csomós lesz. Amikor már alig langyos, akkor el is kezdhetjük kikeverni a rámával.
    Majd, miután kikevertük, adjuk hozzá a kókuszreszeléket is és tegyük félre.
    Készítsük el a tésztát.
    Az 50 dkg háztartási kekszet mi magunk is ledarálhatjuk, ha van darálónk, s úgy még olcsóbb is a hozzávaló, mintha daráltan vennénk meg a kekszet. 
    De természetesen, ha erre nincs mód, darált állapotában is meg tudjuk vásárolni a háztartási kekszet.
    A darált kekszhez adjuk hozzá a rámát, a cukrot, a kakaót, a kókuszreszeléket. Először csak 1,5 dl tejet és 3 ek. lekvárt. Ízesítsük ízlés szerinti mennyiségű rumaromával - kb. 1/4 üveggel adtam hozzá a kis jamaikai rumaromából - és kezdjük el összedolgozni, természetesen a kezünkkel. Lehet fakanállal is persze, de ezt jobb kézzel.
    S amikor azt látjuk, hogy még nem elég formázható a kekszmasszánk, adjunk hozzá  még tejet vagy lekvárt, vagy mindkettőt. Ezt látni fogjuk az összedolgozás során.
    A kakaót én minden alkalommal egy teaszűrőn átszitálva adom hozzá a kekszhez, így nem marad csomós a kakaópor.
    Sajnos ez a süti most kicsit világos színű lett, mert nem volt itthon sötétebb színű kakaóm, de az ízén ez természetesen semmit sem változtatott.
    Amikor kidolgoztuk a megfelelő állagúra, terítsünk ki az asztalra magunk elé egy darab folpackot és szórjuk meg egy-két evőkanál kókuszreszelékkel, úgy elosztva a folpackon, hogy egy téglalap alakú rész rajzolódjon ki.
    Felezzük el a begyúrt tésztát és az egyiket óvatosan nyújtsuk ki a kókuszreszelék tetején a folpackon. Ezt követően felezzük el a krémet is és az egyik rész krémet simítsuk rá a kinyújtott kekszes tészta lapra. 
    A folpack segítségével lassan tekerjük fel egy hengerré a krémes kekszet. 
    A folpack mindkét végét tekerjük meg és helyezzük rá egy tálcára a kekszrudat. A másik tésztával és krémmel is végezzük el ugyanígy a műveleteket és azt is helyezzük rá a tálcára.
     Pár órára tegyük hűtőszekrénybe és azt követően már szeletelhetjük is.
    Kínálhatunk mellé egy csésze kávét egy kellemes beszélgetős délutánon, vagy ebéd után szervírozhatjuk a fincsi édes sütinket. 

    Jó étvágyat kívánok hozzá!