CSOKIKRÉMES TORTA
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krém: 2cs. főzős csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg tejcsokoládé ( 1 tábla csoki )
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 kupak tejszínes mogyoró aroma
  • Teteje: fondant virágok
  • cukorgyöngy

  • Elkészítés: Ez a torta az anyukám szülinapjára készült és azért csokoládés, mert mellé készült egy tejszínes diótorta is és hát a csokis nálunk megunhatatlan. Ennél a fajta csokitortánál tulajdonképpen az ízén tudunk változtatni, azzal, hogyha nem egyféle csokoládét használunk. Most tejcsokoládét vásároltam hozzá, s nagyon kellemes, selymesen krémes állagú csokikrém lett a végeredmény.
    Készítsük el a piskótát. 
    A tojásokat válasszuk szét és a tojásfehérjéket verjük fel a cukorral kemény habbá. A cukrot akkor adjuk csak hozzá a fehérjékhez, ha képeztünk már egy kis habot.
    Azután - ha már megáll a hab a habverőn, akkor lesz jó a tojáshabunk - keverjük hozzá fakanállal a tojások sárgáit. Majd a 6 kanál lisztet - én púpozott evőkanálnyi mennyiséget számolok - s az 1 csomag sütőport. Keverjük el óvatosan csomómentesre.
    Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a piskóta masszát.
    Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
    Én, amikor sütőpapírt helyezek a tortaformába, vagy akár tepsibe, mindig méretre vágom a sütőpapírt, nem hagyok az oldalára is, mert az csak összegyűrődne ott és akkor a tészta sem egyenletesen, simán terülne el a formában, hanem a papír gyűrődésébe is belesülne.
    Amint készen van a piskótánk, vegyük ki a sütőből, s várjunk vele pár percet, majd vegyük ki a formából és a sütőpapírt is távolítsuk el. Így sokkal gyorsabban fog kihűlni, mintha a még meleg formában hagynánk. Ha kihűlt a piskóta, vágjuk három lapba.
    Készítsük el a krémet. 
    A pudingporokat keverjük el a tejjel és főzzük sűrűre. Amikor felfőztük, vegyük le a tűzről és még forró állapotában tördeljük bele a csokoládét. Kevergessük addig, amíg felolvad benne a csoki. S ezt követően hűtsük ki.
    A rámát keverjük ki a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a csokis pudingot és 2 kupaknyi aromát. ( A kupak mérete az aroma kupakja. )
    Állítsuk össze ezután a tortát.
    A kikevert krém 3/4 részével kenjük meg a lapokat.
    A félretett 1/4 rész krémből egy kevéssel kenjük meg az oldalát és a tetejét a tortánknak. Egy villával, vagy egy fogazott szélű torta spatulával csíkozzuk meg a torta oldalát. Mindehhez csak annyit kell tennünk, hogy körbe végig húzzuk a krémen a villát vagy a spatulát.
    A többi krémet habzsákba vagy kinyomó csőbe tesszük, aminek a végére csillagcsöves mintázót teszünk.
    A torta tetejét körben megdíszítjük, csokirózsákat nyomunk rá. Közepére a tortának fondantból készült rózsákat, kálákat és leveleket helyezünk el. A csokirózsákra szintén fondantból készült virágok kerültek. A fondant  és az azokból készült díszítő elemek elkészítését megtalálhatjátok az oldalon.
    A végén pedig szórjuk meg a torta tetejét ehető cukorgyönggyel
    Természetesen más díszítő elemeket is lehet használni. Akár készen kapható marcipán figura is kerülhet a torta közepére.
    A cukorgyöngy színe is lehet különböző. Hiszen már sok-sok színárnyalatban kapható.
    Jó pár órát hagyjuk állni a tortát - érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőben, pl. ha késő délután készítjük - s azután már szervírozhatjuk is az ünnepeltnek a fincsi csokitortát.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!
    Lupercalia
    2014-09-11
    Kedves Erzsike! Igen, köszönöm, mindig megtalálom a válaszaidat, mert időnként be szoktam kukkantani oda, ahol hozzászóltam. :) Nagyon örülök, hogy rátaláltam oldaladra, azóta csak sütök-főzök! :) Szeretettel: Andrea
    erzsike
    2014-09-11
    Köszönöm szépen az elismerő szavaidat!Remélem sikerül megtalálni a válaszaimat,mert az oldal úgy lett kialakítva,hogy mindég ahhoz tudok válaszolni csak, amelyik receptnél te is hozzászóltál?Üdv: Erzsike
    Lupercalia
    2014-09-10
    Csodaszép! Andrea