VANÍLIA PUDINGOS PALACSINTA EPERÖNTETTEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • kb. 12 kisütött palacsinta
  • 1 cs. vanília pudingpor
  • hozzá 4 ek. cukor
  • 1/2 l tej
  • 30-50 dkg eper
  • 2 ek. cukor
  • 1 dl víz
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: A szokásos módon készítsünk valamennyi palacsintát. Itt most kb. 12 db palacsintához számoltam a pudingot, de akár több palacsintát  is készíthetünk, viszont abban az esetben a pudingból dupla mennyiséget főzzünk. A palacsinta elkészítését külön nem írom le, annak hozzávalóit és elkészítési módját megtalálhatjátok a " Palacsinta " címszó alatt. A receptnél a megadott hozzávalókból kb. 20-25 palacsinta süthető, így ha kevesebbet, mint itt is, szeretnétek készíteni, kevesebb legyen a hozzávaló is.
    A pudingot azután, hogy kisütöttük a palacsintákat, készítsük el. 
    A pudingport keverjük el a cukorral és adjuk hozzá a tejet. Először csak keveset, hogy csomómentesre tudjuk kikeverni, majd az egészet. S végül főzzük fel.
    Ezután készítsük el az eperöntetet.
    Az epret cimázzuk le - levél ne maradjon rajta - mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Rakjunk félre belőle valamennyit, kb. 10-15 dkg-t, hogy egész szemek is kerüljenek az öntet tetejére.
    A többit tegyük egy kis lábasba és tegyük fel a tűzre. Kevergetés közben nyomkodjuk jól szét- de akár előtte villával össze is törhetjük. Adjunk hozzá kb. 1-1,5 dl vizet és 2 kanál cukrot. Folytonos keverés mellett sűrítsük be, forraljuk fel. 
    Van aki szokott hozzá tenni pici őrölt fahéjat, én nem szoktam, de akár ki is lehet vele próbálni.
    S az ízesítés is történhet itt is és a pudingnál is ízlés szerint. Azaz több vagy kevesebb cukrot is lehet használni, ki mennyire édesen szereti.
    A pudingos palacsintát többféleképpen lehet szervírozni. 
    Meg is tölthetjük előre a palacsintákat, akár hosszában feltekerve, akár háromszögbe hajtva, de úgy is kínálhatjuk, hogy háromszögbe összehajtjuk a palacsintákat, rákanalazunk egy kis pudingot és arra rámerünk az eperöntetből. 
    Majd egész eperszemeket is teszünk az öntetbe a tányérra.
    Természetesen az asztalra felhelyezhetjük külön- külön tálkákba az öntetet, a pudingot, az egész eperszemeket is és mellé tehetjük egy tányérra felsorakoztatva az összes palacsintát. Így mindenki maga készítheti el az elfogyasztandó édességet.
    Az öntet nemcsak eperből készülhet, nagyon finom málnából, szederből is. Vagy mindkettőből egyszerre. S a puding is készülhet más ízesítésűből is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!