KRÉMES SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 csapott ek. darált dió
  • 6 csapott ek. liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • Krém: 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg ráma
  • Teteje: 2 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 éttortabevonó, hozzá 5 dkg ráma
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: A tésztához a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a. lisztet, a sütőport és végül a tojások keményre felvert habját. Fontos, hogy a mennyiségek lapos evőkanálnyiak legyenek, mert különben nehéz lesz a tésztánk.
    Papírral bélelt tepsiben kb.20-30 percig sütjük.( tűpróba )

    -én mindég úgy szoktam a sütőpapírt a tepsibe rakni, hogy előtte a tepsi négy sarkát  enyhén  kivajazom, s így  még véletlenül sem fog visszafordulni a papír, amikor beleöntöm a tésztát. S csak akkora papírt teszek bele, amekkora a tepsi alja.- Kihűlés után a tészta tetejére kerül a krém, erre a hab, s rá a csoki.

    A krémhez először a lisztet az egész tojással és a tejjel péppé főzzük. Hagyjuk  kihűlni.
    A rámát kikeverjük a porcukorral és a péphez keverjük.

    A habhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük, addig míg fényes nem lesz. Ekkor rákenjük a krém tetejére és erre csokimázat csurgatunk.
    Ehhez vízgőz fölött a tortabevonót 5 dkg rámával olvasszuk fel és simítsuk a hab tetejére.

    Jó étvágyat kívánok!