KRUMPLIÁGYON SÜLT TARJA SZELETEK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 6 vastagabb szelet főtt füstölt tarja felvágott
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • kevés zsír a tepsi kikenéséhez
  • alufólia

  • Elkészítés: Ez az egyszerű egytálétel egy gyorsan összeállítható finomság, nem igényel sok előkészületet. Igaz a sütési ideje az az, ami kicsit meghosszabbítja az időt, de nincs vele sok munka. Egy olyan napon érdemes készíteni, ha tudjuk, hogy nincs sok időnk bíbelődni a konyhában, de mégis valami főtt ételt szeretnénk kitenni az asztalra a családunk elé. Az üzletekben mindenhol lehet vásárolni főtt,  füstölt tarja felvágottat, de ha ezt az ételt szeretnénk készíteni, kérjük meg a pultos eladót, hogy nekünk az egész tarjából szeleteljen vastagabb szeleteket. Olyan 1/2 -1 cm-es vastagságú szeleteket.
    A krumpli mennyisége mindenki saját belátása szerint lehet, akár 1 kg, akár 1,5 kg burgonyából is készíthetjük.
    Ehhez pucoljuk meg a krumplikat és vágjuk négy cikkre. Mossuk meg és egy kizsírozott tepsibe öntsük bele. A fokhagymákat szintén pucoljuk le a héjuktól és vágjuk kettőbe. Ide -oda dobjuk a krumplikra.
    A krumplik tetejét hintsük meg sóval és ételízesítővel és helyezzük rá a tarja szeleteket.
    Takarjuk le a tepsit egy alufóliával és előmelegített sütőben süssük kb. 40-45 percig.
    Azután vegyük le az alufóliát és pirítsuk még egy kis ideig, amíg szép pirospozsgás nem lesz a tarja.
    Még melegen tálaljuk. Bármilyen savanyúságot vagy hordós savanyú káposztát, ami telis-tele van C vitaminnal, kínálhatunk hozzá.
    Ez a főfogás egy könnyű ebédnek vagy vacsorának kitűnő választás, kevés zsírt tartalmaz. A tarja felvágott megsütve nagyon finom ízű.
    S nem utolsó szempont, hogy a köretünk is egyszerre készül el a főétellel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!