MÁGLYARAKÁS
HOZZÁVALÓK
5-6 kifli 4 tojás 1 vaníliáscukor 6 ek. cukor 2-3 ek. barack lekvár 5 dkg darált dió 6 dl tej 5 dkg ráma 4-5 alma
Elkészítés: Ez az édesség egy nagyon egyszerű édesség. Bárki bátran elkészítheti, hiszen elronthatatlan. Nem szükséges hozzá sok hozzávaló és nem is igényel sok előkészületet.
Az édesség elkészítéséhez a kifliket felkarikázzuk, a tepsit vékonyan kikenjük vajjal és sorban lerakjuk a kiflik felét. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és nem túl apró darabokra felvágjuk. ( Én nem minden esetben használok friss almát, hanem amit eltettem télire reszelt almát, s abból 6 ek. mennyiséget számolok. )
Egy nagyobb serpenyőben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukor felét / 3 evőkanál / és aranybarnára karamellizáljuk. Az almadarabokat ebben a karamellben kevergetve megpároljuk. A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és hozzáadagoljuk a tejet.
Ennek a tojásos keveréknek a felével leöntjük a tepsiben lévő kifliket, s ráterítjük a párolt almát. Erre rákenjük a lekvárt és mindezt megszórjuk darált dióval.
A maradék kiflikkel befedjük és a félretett tojásos tejjel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Ezalatt készítsük el a tojáshabot. A tojások fehérjét a 3 evőkanál cukorral verjük kemény habbá és 20 perc után kivéve a tepsit, kenjük a habot az elősütött kiflik tetejére. Villával kicsit meg is cifrázhatjuk a hab tetejét. Ettől látványosabb lesz.
S újabb 10-15 percre ( sütőtől függően ez az idő lehet kevesebb vagy több is 10 percnél ) tegyük vissza a tepsit, míg szép pirosra nem pirul a hab. Langyosra hűtve szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Jó étvágyat kívánok!
erzsike
2011-08-21
Kedves Marica!
Nagyon örülök, hogy
tetszik az oldal.
Remélem találsz
kedvedre valót, amit
szívesen
elkészítesz. Jó
sütést-főzést. Szia.
Erzsike
mikecsmarica
2011-08-20
Kedves Erzsike!
Gratulálok ehhez a laphoz. Még csak a
süteményeket kezdtem el böngészni....Nagyon jók
a fényképek, legalább látom mi a végeredmény.
Így nagyobb kedve van az embernek sütögetni.
Csak így tovább!! Marica