MÁGLYARAKÁS
HOZZÁVALÓK
  • 5-6 kifli
  • 4 tojás
  • 1 vaníliáscukor
  • 6 ek. cukor
  • 2-3 ek. barack lekvár
  • 5 dkg darált dió
  • 6 dl tej
  • 5 dkg ráma
  • 4-5 alma
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: Ez az édesség egy nagyon egyszerű édesség. Bárki bátran elkészítheti, hiszen elronthatatlan. Nem szükséges hozzá sok hozzávaló és nem is igényel sok előkészületet.
    Az édesség elkészítéséhez a  kifliket felkarikázzuk, a tepsit vékonyan kikenjük vajjal és sorban lerakjuk a kiflik felét. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és nem túl apró darabokra felvágjuk. ( Én nem minden esetben használok friss almát, hanem amit eltettem télire reszelt almát, s abból 6 ek. mennyiséget számolok. ) 
    Egy nagyobb serpenyőben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukor felét / 3 evőkanál / és aranybarnára karamellizáljuk. Az almadarabokat ebben a karamellben kevergetve megpároljuk. A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és hozzáadagoljuk a tejet.
    Ennek a tojásos keveréknek a felével leöntjük a tepsiben lévő kifliket, s ráterítjük a párolt almát. Erre rákenjük a lekvárt és mindezt megszórjuk darált dióval. 
    A maradék kiflikkel befedjük és a félretett tojásos tejjel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. 
    Ezalatt készítsük el a tojáshabot. A tojások fehérjét a 3 evőkanál cukorral verjük kemény habbá és 20 perc után kivéve a tepsit, kenjük a habot az elősütött kiflik tetejére. Villával kicsit meg is cifrázhatjuk a hab tetejét. Ettől látványosabb lesz. 
    S újabb 10-15 percre ( sütőtől függően ez az idő lehet kevesebb vagy több is 10 percnél ) tegyük vissza a tepsit, míg szép pirosra nem pirul a hab. Langyosra hűtve szeleteljük és tálaljuk. 

    Jó étvágyat kívánok!
    erzsike
    2011-08-21
    Kedves Marica! Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal. Remélem találsz kedvedre valót, amit szívesen elkészítesz. Jó sütést-főzést. Szia. Erzsike
    mikecsmarica
    2011-08-20
    Kedves Erzsike! Gratulálok ehhez a laphoz. Még csak a süteményeket kezdtem el böngészni....Nagyon jók a fényképek, legalább látom mi a végeredmény. Így nagyobb kedve van az embernek sütögetni. Csak így tovább!! Marica