FOKHAGYMAKRÉM LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • petrezselyemzöld / 1 cs. /
  • 1 húsleveskocka vagy 2 kk. ételízesítő
  • 1 kis d. tejföl
  • 4 csapott ek. liszt
  • 1 kockacukor vagy 1 kk kritálycukor
  • pirított zsemlekocka
  • 1 ek. zsír
  • 2 ek. liszt
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés: Az 1 ek. zsíron pirítsuk meg a 2 ek. lisztet és ebbe a megtisztított fokhagymát fokhagymanyomón törjük bele. Csak nagyon kis ideig pirítsuk tovább, mert különben keserű lesz az étel. Engedjük fel vízzel, tegyük bele a húsleves kockát vagy ételízesítőt, a csipet sót, a cukrot, majd hagyjuk főlni. Ha alaposan kiforrt a levesünk, vegyük le a tűzről és a 4 ek. liszt és a doboz tejföl keverékével habarjuk be. Majd újra tegyük vissza a tűzre és ismét forraljuk fel. A petrezselyemzöldet és a pirított zsemle-vagy kenyérkockát fogyasztás előtt tegyük a leves tetejére.





    Jó étvágyat kívánok!