KÓKUSZKRÉMES SÜTEMÉNY
KIADÓS | ÜNNEPI | EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor, 6 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krém: 4 tojássárgája
  • 4 púp. ek. liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • Teteje: 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
  • 3-4 dkg ráma
  • Elkészítés: 
    Akik szeretik a kókuszos süteményeket, azoknak mindenképpen ajánlom ezt a fincsi sütit, hogy készítsék el.
    Először süssünk egy 6 tojásos piskótát, amihez a tojásokat válasszuk szét.
    A tojásfehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, de a cukrot csak azután adjuk a fehérjékhez, ha már képeztünk egy kevés habot.
    Ha már kemény a hab, fakanállal, ne robotgéppel, keverjük hozzá a tojások sárgáit, majd a sütőporral elvegyített lisztet.
    Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát. 
    Előmelegített sütőben süssük készre a piskótát kb. 25-30 perc alatt.
    Miután készre sült, pár perc várakozás után borítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt és gyors, de óvatos mozdulattal fordítsuk meg a piskótát.
    Ezután hűtsük ki és vágjuk ketté a tésztát.
    Készítsük el a krémet.
    Ehhez 4 tojássárgáját keverjünk ki 4 nagy ek. liszttel, 1 cs. vaníliás cukorral és 5 dl tejjel. Majd mindezt főzzük sűrű péppé és hűtsük ki.
    A rámát keverjük ki a cukorral és miután jó krémesre kevertük, dolgozzuk bele a kókuszreszeléket.
    Ezután keverjük össze a kihűlt péppel.
    A krémet ezt követően felezzük el és az egyik rész krémet simítsuk rá az alsó piskóta lapra. Erre helyezzük rá a másik félbevágott piskóta lapot, s ennek a tetejére kenjük rá a másik fél adag kókuszos krémet.
    Végül a krém tetejét vonjuk be csokimázzal.
    Ehhez az 1 tábla csokoládét olvasszuk fel a rámával együtt vízgőz fölött, majd miután megolvadt, simítsuk a krémre.
    Hagyhatjuk simán is a csoki felületét, de akár mutatósabbá is tehetjük, s 
    ehhez viszont akkor egy 2-3 kocka másmilyen csokit egy picike rámával együtt olvasszunk megint fel és akár egy nejlon zacskóba , akár habzsákba töltve, csíkozzuk be a csoki tetejét.
    Ha nejlon zacskót használunk, akkor egy nagyon picike lyukat vágjunk ollóval a zacskó sarkán, miután már bele töltöttük a csokit és így könnyedén megdíszíthető a süti teteje.
    Hagyjuk másnapig állni a süteményt és másnap felszeletelve szervírozzuk. 
    A csoki szeletelése gyönyörű lesz, ha nyílt láng fölött kicsit megmelegítjük a kést és bejelöljük, beolvasztjuk a szeletelés mentén a csokit. S csak azután szeleteljük fel a süteményt.
    Szeretnék még veletek megosztani egy tapasztalatot.
    Én nem mindég vásárolok tortabevonó csokoládét, mert azokban is találtam már olyan típusú csokit, ami nekem nem vált be. Nem volt szépen elsimítható, darabos maradt a csokoládé, akármeddig olvasztottam is. 
    Nos, azóta olyat nem veszek, viszont próbálkozom néha más csokival is. S bizony van amelyik számomra szuperebbül beválik, mint akármelyik tortabevonó.
    Ilyen az a fajta csoki, amit a Lidl-ben szoktam megvásárolni. 
    Valamivel több ráma kell hozzá, mint amikor tortabevonót olvasztok, ezt akkor lehet látni és érezni, ahogy olvad és kevergetjük.
    De amikor rásimítom a süti tetejére, csodásan kenhető és többet is ad magából kiolvasztva, mint más csoki.
    Ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki, én nagyon meg vagyok vele elégedve.
    Íme ez az a csoki.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!