VARGABÉLES
EGYSZERŰ | KIADÓS | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 25 dkg cérnametélt
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 db-os réteslap
  • 5-10 dkg olvasztott ráma
  • porcukor
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés:
    A vargabéles elkészítése egyszerű, nem igényel sok tennivalót, a kezdő háziasszonyok is hamar elkészíthetik.
    Ehhez először főzzük ki lobogó, sós vízben a cérnametéltet. Én mindég teszek a főzővízbe egy kis olajat is.
    Miután kifőztük a tésztát, szűrjük le, egy pici olajjal keverjük át, hogy ne ragadjon össze és tegyük félre.
    A tojások sárgáit ezután keverjük ki a kétféle cukorral, a tejföllel, majd keverjük hozzá a túrót is.
    Miután kikevertük a tojásos masszát, adjuk hozzá egy citrom reszelt héját és a mazsolát. Ezt követően keverjük bele a kifőzött tésztát.Végül verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét és óvatosan dolgozzuk bele a tésztás alapba. Egy gáztepsit kenjünk ki olvasztott rámával és fektessünk bele egy réteslapot. Kenjük meg ezt is olvasztott rámával és helyezzünk rá még egy réteslapot. Ezt is kenjük meg és tegyünk rá még egy lapot. Erre a réteslapra simítsuk rá a tölteléket és a töltelék tetejét fedjük be egy réteslappal. Kenjük meg olvasztott rámával, majd megint egy lap kerüljön rá. Végül miután lekentük ezt is olvasztott rámával, tegyük rá az utolsó réteslapot. Ennek a tetejét is kenjük le és előmelegített sütőben süssük meg kb. 30 perc alatt. 
    A sütés után hűtsük ki, vagy legalább langyosra - ekkor már szeletelhető - és kockákra vágva, porcukorral meghintve szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!