EHETŐ TRANSZFERFÓLIÁVAL DÍSZÍTETT TÚRÓS SÜTEMÉNY
KIADÓS | ÜNNEPI | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
Tészta: 9 tojás 9 ek. liszt 9 ek. cukor 1,5 cs. sütőpor 1 tk. kakaópor Krém: 25 dkg ráma 25 dkg cukor 50 dkg túró 1 cs. vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja Teteje: 1 ét tortabevonó csokoládé 3-4 dkg ráma ehető transzferfólia
Elkészítés: Ennek a süteménynek a különlegessége a teteje, azaz a transzferfóliával való díszítés.
Engem ez a díszítési forma nagyon-nagyon magával ragadott, most két süteménynél próbáltam ki, de még sok-sok sütinél szeretném még a fóliát használni, habár nem túl olcsó mulatság.
Az ehető transzferfólia használatát és a sütire való felhelyezésének a mozzanatait az " Ehető transzferfólia felhelyezése és használata " címszó alatt megtalálhatjátok.
Akkor most leírom ennek a fincsi sütinek a receptjét.
Először süssünk egy 6 tojásos sima piskótát. Ehhez a 6 tojásfehérjét a 6 ek. cukorral verjük fel kemény habbá, de a cukrot csak adjuk hozzá, amikor már képeztünk egy kevés habot. Amikor jó kemény a hab, fakanállal keverjük el benne a tojások sárgáit, s végül az 1 cs. sütőporral elvegyített 6 ek. lisztet is dolgozzuk bele. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát, s előmelegített sütőben süssük készre a piskótát, kb. 30 perc alatt. Ha elkészült, hűtsük ki és vágjuk ketté. A sima piskótán kívül süssünk még egy kakaósat is, de az csak 3 tojásos piskóta legyen. Ugyanúgy készítsük, mint a simát, csak a a tojások száma, a cukor, a liszt mennyisége 3 legyen és fél csomag sütőport használjunk. S a végén még a kakaóport is keverjük bele a masszába. ( Mint ahogyan a hozzávalóból ez kivehető. ) Amikor az is megsült, azt is hűtsük ki.
Készítsük el a krémet.
A rámát keverjük ki jól a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a túrót és a robotgép segítségével azt is keverjük alaposan ki. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és forgassuk át a krémmel.
Ezután állítsuk össze a süteményt.Az alsó sima piskótára kenjük rá a túrókrém felét, helyezzük rá a kakaós piskótát, majd simítsuk rá a másik rész krémet. A krém tetejére pedig tegyük rá a másik félbevágott sima piskóta lapot.
A piskóta tetejét vonjuk be csokimázzal. Ehhez vízgőz fölött olvasszuk meg a rámával a tortabevonót és simítsuk rá a piskóta tetejére. A még meleg csokira ezután helyezzük rá a transzferfóliát, hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben. Másnap húzzuk le a fóliát és felmelegített késsel felszeletelve kínáljuk.
Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánok hozzá!