TRANSZFERFÓLIÁVAL DÍSZÍTETT MEGGYES KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
Tészta: 6 tojás 6 ek. cukor 6 ek. liszt 1 cs. sütőpor 1 ek. kakaópor 50 dkg magozott meggy külön 2 ek. cukor Krém: 2 cs. vaníliás pudingpor 6 dl tej 20 dkg ráma 20 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor Teteje: 15 dkg tortabevonó csokoládé kb. 4 dkg ráma ehető transzferfólia
Elkészítés:
Ezt a süteményt tulajdonképpen már sokszor elkészítettem ide haza, de a transzferfóliát, amin ehető cukormáz van, csak most próbáltam ki először.
Első alkalommal az " Angéla Web Cuki " oldalán pillantottam meg, hát mit mondjak, ámultam-bámultam. S nála láttam azt is, hogy hol szerezte be - köszönöm szépen! - s tudtam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom.
Persze aztán kutakodtam a neten több információ után a fólia iránt, s láttam, hogy sok webáruháznál akár meg is rendelhető, de én mégis Pesten vásároltam. ( Hogy hol, erre még visszatérek. ) Az első használatánál még "bátortalan" voltam, de a következő már simán fog menni.
Akkor leírom a receptet.
A meggyet először magozzuk ki és csepegtessük le a felesleges folyadéktól. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, de a cukrot csak akkor adjuk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot.
Ezután a kemény habba keverjük el a tojások sárgáit, majd a sütőporos lisztet.
Felezzük el a masszát és az egyik felébe keverjük bele az 1 ek. kakaót.
Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, szórjuk rá mindenhová egyenletesen a 2 ek. cukrot és terítsük el rajta a kimagozott meggyet.
Ezt követően a meggyre a kétféle piskóta tésztát kanállal felváltva rakosgassuk rá. Végül a piskóta massza tetejét óvatosan elsimítjuk, hogy ne legyen hepe-hupás.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre. Miután kivettük a sütőből, picit várjunk, hogy hűljön, majd kevés várakozási idő után, ha kell, késsel vágjuk körbe a tepsiben a sütit és tegyünk rá egy tálcát a tepsi tetejére. Így fordítsuk meg a tepsit és ezáltal ki is borítottuk a süteményt. Most a süti tetejére került a sütőpapír, így azt most óvatosan húzzuk le. Ezután hűtsük ki a süteményt.
Ezalatt készítsük el a krémet.
A vaníliás pudingport főzzük fel sűrűre a tejjel és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. A krémet egyenletesen, szépen simítsuk el a kihűlt meggy ( tészta ) tetején.
A krém tetejére készítsük el a csokimázat.
Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit, s közben adjunk hozzá annyi rámát, amennyitől kellemesen selymes lesz. ( Kb. 3-4-5 dkg ) Ezt menet közben tudjuk ellenőrizni.
Amikor készen van a csokimáz, simítsuk rá a krém tetejére. S még most a meleg csokira helyezzük rá a fóliát. Tegyük hűtőbe és másnap húzzuk le róla a fóliát.
Felmelegített késsel szeleteljük fel és már szervírozhatjuk is.
A transzferfólia felhelyezését az " Ehető transzferfólia felhelyezése és használata " címszó alatt megtalálhatjátok.
Jó étvágyat kívánok hozzá!