TRANSZFERFÓLIÁVAL DÍSZÍTETT MEGGYES KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor
  • 50 dkg magozott meggy
  • külön 2 ek. cukor
  • Krém: 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Teteje: 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • kb. 4 dkg ráma
  • ehető transzferfólia
  • Elkészítés:
    Ezt a süteményt tulajdonképpen már sokszor elkészítettem ide haza, de a transzferfóliát, amin ehető cukormáz van, csak most próbáltam ki először.
    Első alkalommal az " Angéla Web Cuki " oldalán pillantottam meg, hát mit mondjak, ámultam-bámultam.  S nála láttam azt is, hogy hol szerezte be - köszönöm szépen! - s tudtam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom.
    Persze aztán kutakodtam a neten több információ után a fólia iránt, s láttam, hogy sok webáruháznál akár meg is rendelhető, de én mégis Pesten vásároltam. ( Hogy hol, erre még visszatérek. ) Az első használatánál még "bátortalan" voltam, de a következő már simán fog menni.
    Akkor leírom a receptet.
    A meggyet először magozzuk ki és csepegtessük le a felesleges folyadéktól. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, de a cukrot csak akkor adjuk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot.
    Ezután a kemény habba keverjük el a tojások sárgáit, majd a sütőporos lisztet.
    Felezzük el a masszát és az egyik felébe keverjük bele az 1 ek. kakaót. 
    Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, szórjuk rá mindenhová egyenletesen a 2 ek. cukrot és terítsük el rajta a kimagozott meggyet.
    Ezt követően a meggyre a kétféle piskóta tésztát kanállal felváltva rakosgassuk rá. Végül a piskóta massza tetejét óvatosan elsimítjuk, hogy ne legyen hepe-hupás.
    Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt  süssük készre. Miután kivettük a sütőből, picit várjunk, hogy hűljön, majd kevés várakozási idő után, ha kell, késsel vágjuk körbe a tepsiben a sütit és tegyünk rá egy tálcát a tepsi tetejére. Így fordítsuk meg a tepsit és ezáltal ki is borítottuk a süteményt. Most a  süti tetejére került a sütőpapír, így azt most óvatosan húzzuk le. Ezután hűtsük ki a süteményt.
    Ezalatt készítsük el a krémet.
    A vaníliás pudingport főzzük fel sűrűre a tejjel és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. A krémet egyenletesen, szépen simítsuk el a kihűlt meggy ( tészta ) tetején. 
    A krém tetejére készítsük el a csokimázat.
    Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit, s közben adjunk hozzá annyi rámát, amennyitől kellemesen selymes lesz. ( Kb. 3-4-5 dkg ) Ezt menet közben tudjuk ellenőrizni.
    Amikor készen van a csokimáz, simítsuk rá a krém tetejére. S még most a meleg csokira helyezzük rá a fóliát. Tegyük hűtőbe és másnap húzzuk le róla a fóliát.
    Felmelegített késsel szeleteljük fel és már szervírozhatjuk is.
    A transzferfólia felhelyezését az " Ehető transzferfólia felhelyezése és használata " címszó alatt megtalálhatjátok.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!