TOJÁSLEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 ek. zsír
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1/2 mk. fűszerkömény
  • 8 tojás
  • víz
  • 4-5 gerezd fokhagyma

  • Elkészítés:
    A tojás leves  az egyik legkönnyebben és leggyorsabban készítendő  levesek közé tartozik.
    Ehhez a zsíron megpirítjuk a lisztet, meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel, én kb. 3 liternyit használok. Adjunk hozzá 4-5 gerezd fokhagymát felaprítva és a 1/2 mk. egész fűszerköményt. Hagyjuk alaposan kiforrni. Közben ízesítsük ízlés szerinti mennyiségű sóval.
    Majd 2 egész tojást villával verjünk fel picit és csurgassuk a levesbe. ( Aki dúsabban szereti, 3-4 tojást is belecsurgathat a levesbe.)  A tojásleves gyakorlatilag készen is van, de azért írtam a hozzávalókhoz 8 tojást, mert én a csurgatott tojás mellett szoktam beleütni több egész tojást is. Azaz a 6 tojást óvatosan üssünk bele körbe a levesbe, vagyis ne egy helyre és hagyjuk még 10-15 percig főni. Ezalatt az idő alatt keményre főlnek a levesben a tojások. Ez a tojásleves így, egész tojásokkal együtt kínálva és fogyasztva nagyon finom és guszta.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!