EPRES PISKÓTAROLÁD
EGYSZERŰ | GYORS | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
Tészta: 6 tojás 6 ek. cukor 6 ek. liszt 1 cs. sütőpor Krém:15 dkg ráma 15 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 1 cs. eper ízű pudingpor, 3,5 dl tej 30-40 dkg eper
Elkészítés:
Ennek a sütinek az elkészítése igen egyszerű és amikor itt van az eperszezon, akkor a friss eperből egy nagyon fincsi édességet tudunk készíteni.
A tésztához a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, de a cukrot akkor adjuk csak hozzá, ha már képeztünk egy kis habot. A kemény tojáshabba keverjük bele a tojások sárgáit, majd a lisztet, amiben vegyítsük el a sütőport.
A tekercshez készült piskótát most ne normál tepsiben süssük meg, hanem gáztepsiben.
Ezért egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát. Előmelegített sütőben süssük készre és miután megsült a tésztánk, még melegen tekerjük fel a piskótát és így feltekerve hagyjuk kihűlni.
Tipp: én mindég úgy szoktam feltekerni, hogy a konyharuhára teszek egy sütőpapírt és úgy tekerem fel. Ezáltal nem lesz morzsás a konyharuha.
Majd készítsük el a krémet.
A pudingport főzzük fel a tejjel és hagyjuk kihűlni.
A rámát robotgéppel keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. 2-3 ek. krémet tegyünk félre, s a többibe pedig keverjük bele az epret.
Ehhez az epret előzőleg mossuk meg és csepegtessük jól le, hogy ne legyen vizes, majd vágjuk 2-3 darabba.
Amint kihűlt a piskóta, tekerjük ki, s kenjük meg az eperszemekkel dúsított krémmel. Újra tekerjük fel és kívülről is kenjük meg a félretett sima eperízű krémmel.
Egy villával cifrázzuk meg - húzzunk a krémbe a villával csíkokat - és tegyük pár órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és, hogy szeletelhetővé váljon a hidegtől a sütemény.
Végül felszeletelve szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!