CSIRKERAGU LEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 csirkének aprólékai 30-40 dkg zöldborsó 5-6 szem burgonya 2 szál sárgarápa 2 szál petrezselyem gyökér 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 5-6 szem egész bors 2 kk. ételízesítő 1 kk. őrölt pirospaprika petrezselyemzöld
Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk. A csirkeaprólékot szintén megmossuk és a zöldségekhez adjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Én 4-5 l-es fazékban készítem. Befűszerezzük a pirospaprika és az ételízesítő kivételével, majd hozzáadjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. Az ételízesítőt akkor tegyük a leveshez, amikor már 1-2-t forrt. S addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek puhák nem lesznek. Ezt követően a pirospaprikával egy kis színt adunk a levesnek. Végül bármilyen levestésztát adhatunk hozzá, ezzel még főzzük 10-15 percig.
Jó étvágyat kívánok!