TEJFÖLÖS-TOJÁSOS SÜLT GÉPSONKA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 nagy tejföl
  • 6 tojás
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • ráma vagy vaj a sütőtál kikenéséhez
  • Elkészítés:
    A sült gépsonkás egytálétel tulajdonképpen majdnem ugyanolyan, mint a tarja felvágottal készült egytálétel, csak a felvágott más és petrezselyem is van benne.
    Az elkészítése roppant egyszerű és annak ellenére, hogy egyszerű, mégis laktató és ízletes ebédet vagy vacsit készíthetünk belőle.
    A gépsonkából gyakorlatilag 10-15 dkg is elég, ha valaki nem rétegezve szeretné készíteni, úgy is fincsi, s  csupán egy sor felvágott lesz abban az esetben a tepsiben. Én már ígyis-úgyis kipróbáltam, s mindegyik változattal finom. Csak rétegezve, több sonkából készítve, gazdagabb lesz a gépsonkás ételünk.

    A sütőtálat vagy kisebb tepsit kikenünk vékonyan vajjal vagy rámával. Én utóbbival szoktam és azután belefektetünk egy sort a sonka felvágottból.
    A tojásokat felütjük egy tálba, villával felverjük egy kicsit, hozzáadjuk a tejfölt és jól kikeverjük.
    Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és hozzáadjuk a már előre felaprított kevés petrezselyemzöldet.
    A felét ráöntjük a gépsonkára és a tojásos öntet tetejére lerakunk egy újabb sort a felvágottból.
    Végül ráöntjük a maradék fél rész tojásos, tejfölös keveréket. Ha van otthon egy kevés trapista sajt - kb. 5 dkg - azt is reszelhetünk a tetejére, attól még finomabb lesz, de ha éppen nincs oda haza, anélkül is fincsi lesz.
    Előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, amíg a tojásos keverék meg nem szilárdul.
    Ha viszont csak 10 dkg gépsonkából készítjük el az egytálételt, akkor a tojásos keveréket egyben öntsük rá az egy sorban lerakott sonkára.
    Párolt rizzsel, vagy valamilyen burgonyás körettel, vagy salátával kínáljuk.
    Egyszerű, de finom!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!