RÁNTOTT BURGONYA
GYORS | EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • liszt, 3-4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez

  • Elkészítés:
    A rántott burgonya nagyon egyszerűen elkészíthető és az egyszerűsége mellett mégis különleges köret.
    A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es karikákra. Sózzuk meg és panírozzuk be a szokásos módon. Először lisztbe, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.
    Bő, forró zsiradékban süssük ki a panírozott krumplikat.

    Az ilyen apróbb alapanyagok panírozását úgy szoktam végezni, hogy három lezárható tetejű tálba teszem a panír hozzávalókat és mindegyik panírba miután beleraktam a panírozandó ételt, lehet egyszerre többet is, lezárom a tál tetejét és jól összerázom.
    Így sokkal haladósabb is a munka és én sem leszek nyakig paníros sem.
    Természetesen a krumpli mennyisége lehet kevesebb is és több is, s aszerint a panír hozzávalóinak a mennyisége is ahhoz igazodjék.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!