SNIKERS SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 7 tojásfehérje
  • 7 ek. cukor
  • 4 lapos ek. darált dió
  • 5 lapos ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Krém: 7 tojássárgája
  • 7 ek. cukor
  • 8 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 12,5 dkg ráma
  • Karamellás krém: 5 dl tej
  • 8 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 ek. liszt
  • 12,5 dkg ráma
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • Teteje:10 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2-3 kocka tejcsokoládé
  • 3-4 dkg ráma
  • Elkészítés:
    A sütemény tésztájához a tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, de a cukrot akkor adjuk csak hozzá, miután képeztünk egy kis habot.
    A felvert habhoz keverjük hozzá a sütőporral elvegyített lisztet és végül dolgozzuk bele a darált diót is.
    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a diós masszát. Előmelegített sütőben süssük készre, majd hűtsük ki.
    Ezután készítsük el a sima, tojásos  krémet.
    A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a liszttel és a tejjel, majd főzzük fel sűrűre. Hűtsük ki és ezután dolgozzuk bele a vaníliás cukorral kikevert rámát.
    A karamellás krémhez pedig a cukrot olvasszuk fel egy lábasban és karamellizáljuk meg. Húzzuk le a tűzről és öntsük fel a tej felével. Helyezzük vissza a tűzre és olvasszuk fel a tejben a karamellt. ( Nem kell megijedni attól, hogy a tej hozzáadásakor megkeményedik a karamell, ez teljesen fel fog majd olvadni a hő hatására. )
    Amint felolvadt a cukor a tejben, a másik rész tejet keverjük csomómentesre a liszttel és adjuk a karamellhez, s főzzük sűrűre. Majd hűtsük ki.
    A rámát keverjük ki a vaníliás cukorral és dolgozzuk el a kihűlt karamellás krémmel. Végül a diót vagdaljuk durvára és adjuk hozzá a krémhez.
    Állítsuk össze a süteményt.

    A tészta tetejére kenjük rá a karamellás krémet és erre a karamellás krémre simítsuk rá a fehér,  tojáskrémet.
    Végül a krém tetejére készítsük el a csokimázat.
    Vízgőz fölött olvasszuk fel a tortabevonó csokoládét a kevéske rámával és miután felolvasztottuk a csokit, simítsuk a krém tetejére.
    Amikor már majdnem teljesen megdermedt a csokimáz, a pár kocka tejcsokiból reszeljünk a tetejére.
    Hagyjuk a süteményt másnapig állni, s akkor felszeletelve kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!