SNIKERS SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
Tészta: 7 tojásfehérje 7 ek. cukor 4 lapos ek. darált dió 5 lapos ek. liszt 1/2 cs. sütőpor Krém: 7 tojássárgája 7 ek. cukor 8 dkg liszt 5 dl tej 1 vaníliás cukor 12,5 dkg ráma Karamellás krém: 5 dl tej 8 ek. cukor 1 vaníliás cukor 3 ek. liszt 12,5 dkg ráma 10 dkg durvára vágott dió Teteje:10 dkg tortabevonó étcsokoládé 2-3 kocka tejcsokoládé 3-4 dkg ráma
Elkészítés:
A sütemény tésztájához a tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, de a cukrot akkor adjuk csak hozzá, miután képeztünk egy kis habot.
A felvert habhoz keverjük hozzá a sütőporral elvegyített lisztet és végül dolgozzuk bele a darált diót is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a diós masszát. Előmelegített sütőben süssük készre, majd hűtsük ki.
Ezután készítsük el a sima, tojásos krémet.
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a liszttel és a tejjel, majd főzzük fel sűrűre. Hűtsük ki és ezután dolgozzuk bele a vaníliás cukorral kikevert rámát.
A karamellás krémhez pedig a cukrot olvasszuk fel egy lábasban és karamellizáljuk meg. Húzzuk le a tűzről és öntsük fel a tej felével. Helyezzük vissza a tűzre és olvasszuk fel a tejben a karamellt. ( Nem kell megijedni attól, hogy a tej hozzáadásakor megkeményedik a karamell, ez teljesen fel fog majd olvadni a hő hatására. )
Amint felolvadt a cukor a tejben, a másik rész tejet keverjük csomómentesre a liszttel és adjuk a karamellhez, s főzzük sűrűre. Majd hűtsük ki.
A rámát keverjük ki a vaníliás cukorral és dolgozzuk el a kihűlt karamellás krémmel. Végül a diót vagdaljuk durvára és adjuk hozzá a krémhez.
Állítsuk össze a süteményt.
A tészta tetejére kenjük rá a karamellás krémet és erre a karamellás krémre simítsuk rá a fehér, tojáskrémet.
Végül a krém tetejére készítsük el a csokimázat.
Vízgőz fölött olvasszuk fel a tortabevonó csokoládét a kevéske rámával és miután felolvasztottuk a csokit, simítsuk a krém tetejére.
Amikor már majdnem teljesen megdermedt a csokimáz, a pár kocka tejcsokiból reszeljünk a tetejére.
Hagyjuk a süteményt másnapig állni, s akkor felszeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A sütemény tésztájához a tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, de a cukrot akkor adjuk csak hozzá, miután képeztünk egy kis habot.
A felvert habhoz keverjük hozzá a sütőporral elvegyített lisztet és végül dolgozzuk bele a darált diót is.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a diós masszát. Előmelegített sütőben süssük készre, majd hűtsük ki.
Ezután készítsük el a sima, tojásos krémet.
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a liszttel és a tejjel, majd főzzük fel sűrűre. Hűtsük ki és ezután dolgozzuk bele a vaníliás cukorral kikevert rámát.
A karamellás krémhez pedig a cukrot olvasszuk fel egy lábasban és karamellizáljuk meg. Húzzuk le a tűzről és öntsük fel a tej felével. Helyezzük vissza a tűzre és olvasszuk fel a tejben a karamellt. ( Nem kell megijedni attól, hogy a tej hozzáadásakor megkeményedik a karamell, ez teljesen fel fog majd olvadni a hő hatására. )
Amint felolvadt a cukor a tejben, a másik rész tejet keverjük csomómentesre a liszttel és adjuk a karamellhez, s főzzük sűrűre. Majd hűtsük ki.
A rámát keverjük ki a vaníliás cukorral és dolgozzuk el a kihűlt karamellás krémmel. Végül a diót vagdaljuk durvára és adjuk hozzá a krémhez.
Állítsuk össze a süteményt.
A tészta tetejére kenjük rá a karamellás krémet és erre a karamellás krémre simítsuk rá a fehér, tojáskrémet.
Végül a krém tetejére készítsük el a csokimázat.
Vízgőz fölött olvasszuk fel a tortabevonó csokoládét a kevéske rámával és miután felolvasztottuk a csokit, simítsuk a krém tetejére.
Amikor már majdnem teljesen megdermedt a csokimáz, a pár kocka tejcsokiból reszeljünk a tetejére.
Hagyjuk a süteményt másnapig állni, s akkor felszeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!