RÁNTOTT KOCKA SAJT
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 3-4 doboz kocka sajt
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez

  • Elkészítés:
    A kocka sajtot kirántva már rengeteg oldalon meg lehet találni, nekem a barátnőm ajánlotta, mondván ő gyakran készíti, s végül elkészítettem én is és nem bántam meg, mert tényleg nagyon finom.
    Egy négy tagú családnál ez a főétel igen sok sajtból kell, hogy készüljön, ezért én azt tanácsolom, hogy érdemes úgy vásárolni, ahogyan én tettem.
    A Lidl-ben vagy más üzletben is, mindég van valamilyen akció és amikor a kördobozos sajtok voltak leakciózva, akkorra terveztem be ezt a klassz kaját. Vettem 4 dobozzal, ami egyenként 8 db-os volt és így,  az akció idején olcsón jöttem ki belőle.
    A sajtok fajtája lehet változó, nem szükséges csak natúr sajtot vásárolni, én magam is két-három féle sajtból készítettem a főételt.
    A liszt, a zsemlemorzsa mennyiségét és a tojások számát azért nem tüntettem fel külön, mert attól függ a mennyiségük, hogy mennyi adagot szeretnénk készíteni a sajtból.
    De minimum kb. 5-10 dkg liszt, 30-35 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás szükségeltetik a panírozáshoz.

    A sajtokat miután kicsomagoltuk a papírjából, a szokásos módon panírozzuk be: először lisztbe, majd - villával kissé felvert - tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk meg. De mivel sajtról van szó és sütés közben se kelljen attól tartanunk, hogy kifolyik a panír alól a sajt, így még egyszer végezzük el a panírozást. De már csak tojásba és zsemlemorzsába hempergessük meg a panírozott sajtocskáinkat.
    Végül bő, forró zsiradékban süssük aranybarnára őket. Sokáig nem kell sütni és ügyeljünk is a sütésnél arra, hogy mivel hamar sül, a sajt ne folyhasson ki a panírból, még ha duplán is van panírozva.
    Krémesre kevert burgonya pürével, salátával kínálva nagyon ízletes és különleges ebédet vagy vacsit varázsolhatunk az asztalra.

    Tipp: Én az ilyen apróságok - lehet ezenkívül még gomba, cukkini stb. - panírozását úgy szeretem gyorsan és egyszerűen megoldani, hogy a panír hozzávalókat három olyan edénybe teszem, ami zárható tetejű. ( Műanyag edény ) S amikor beleteszem a panírozandó, most ugye a sajtot, egyszerre lehet többet is, ráteszem a tetejét és jól összerázom. Ugyanígy teszek a többi panírnál is. Tehát a liszt, a tojás és a zsemlemorzsa is így kerül a panírozandó termékre. Nekem ez nagyon bevált, gyorsan is lehet vele haladni és a kezem sem lesz összekenve.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!