KARALÁBÉ LEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 karalábé
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 szál sárgarápa
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5-6 szem egész bors
  • 2 kk. ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • bármilyen levesbetét
  • 1 kk. pirospaprika
  • Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk. A karalábéról is eltávolítjuk a héját és kis kockákra vágjuk. Fazékba téve felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Befűszerezzük, bele adjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. Ha forrt egyet-kettőt a leves, ételítesítővel is beízesítjük. S addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. Ekkor bele teszünk 1 kk. pirospaprikát és valamilyen levesbetétet. Bármilyen apró tészta jó hozzá, pl. betűtészta, kis levéltészta, csillagtészta stb. Én most házi reszelt tésztát tettem bele. Ehhez 10-15 dkg liszthez hozzáadunk 1 tojást és csipet sót. Összegyúrjuk. Ha túl kemény, nem lehet összegyúrni, még adjunk hozzá 1 tojást. De nem szokott kelleni. Majd reszeljük le egy tányérba és egyszerre tegyük a levesbe, hogy egyszerre tudjon megfőlni. A tészta hozzáadása után még főzzük 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul.









    Jó étvágyat kívánok!