LEGÉNYFOGÓ BÚBOSHÚS
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertés karaj
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • 2 tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 6-8 lapsajt
  • zsiradék
  • kevés víz
  • alufólia
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés:
    A legényfogó húsos receptet az olcsó receptek oldalon találtam, Telegdi Emma receptje.
    Egy kicsit változtattam rajta és úgy sütöttem meg - s a változtatott receptet írom fel, azaz ahogyan én készítettem.
    Nagyon ízletes főétel, érdemes kipróbálni.

    A hús szeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát és kevés zsiradékon süssük elő. Ebben a visszamaradt zsiradékban 1 fej apróra vágott hagymát fonnyasszunk meg, majd adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, ( a bőre nélkül ) a gombát, amit szeleteljünk fel. ( Én minden esetben le szoktam forrázni a felszeletelt gombát. ) Só, bors, ételízesítő fűszereket adjunk hozzá és pirítsuk össze. Egy picike vizet is öntsünk alá.
    A zsemléket áztassuk be egy rövid ideig vízbe, csavarjuk ki és tegyük egy tálba. Üssük hozzá a tojásokat és keverjük bele a készre párolódott gombát is. S keverjük jól össze.
    Egy tepsit - lehet normál méretű vagy gáztepsi, attól függően, hogy mennyi húsból készítjük a főételt, s így melyik tepsire fér rá szépen, kényelmesen - zsiradékkal kenjünk ki és fektessük bele az elősütött húsokat.

    Mindegyik húsra tegyünk a gombás töltelékből, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet. Alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát.
    Azt követően vegyük le az alufóliát és mindegyik hús kupacra helyezzünk rá egy szelet lapsajtot. ( Annyi sajtra van szükségünk, amennyi hús szeletünk van. Az itt megadott hozzávalóktól el lehet térni, lehet akár több, akár kevesebb mennyiséget is készíteni. )
    Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, addig míg a sajt rá nem olvad a húsra.
    Bármilyen körettel vagy salátával, savanyúsággal kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!