TEJFÖLÖS-SAJTOS TARJAJEKERCS
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 10 szelet tarja felvágott
  • 5 szelet lapsajt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • kevés petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • ráma vagy vaj vagy olaj a forma kikenéséhez
  • Elkészítése:
    A tarjatekercs elkészítése nagyon egyszerű és a végeredmény egy fincsi egytálétel.
    A lapsajtokat, ami lehet natúr vagy más ízesítésű is - én natúr sajttal készítettem - minden szeletet ketté vágunk.

    Minden tarja szeletre ráteszünk egy fél sajtot és feltekerjük a tarját. Egy pite formát - másban is megsüthető - kikenünk vékonyan vajjal vagy rámával vagy olajjal és belehelyezzük körben a tekercseket.


    A tojásokat üssük fel egy tálban és villával kicsit verjük fel. Adjuk hozzá a tejfölt, a petrezselyemzöldet, amit előtte aprítsunk fel apróra és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel.
    Jól keverjük ki a keveréket és öntsük a tekercsekre.
    Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tojásos tejföl meg nem szilárdul. Ez a sütési idő 20-30 perc.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!