ZÖLDBORSÓ LEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 40-50 dkg borsó
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 szál sárgarápa
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5-6 szem egész bors
  • 2 kk. ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • 1kk. pirospaprika
  • bármilyen levestészta

  • Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Befűszerezzük, bele adjuk a tisztított hagymát, fokhagymát  és  a borsót. S addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. Közben, ha 1-2-t  forr a leves, ízesítjük az ételízesítővel. Ha már puhára főltek a zöldségek, pirospaprikát is adunk hozzá, majd bele teszünk valamilyen levesbetétet. Bármilyen apró tészta jó hozzá, pl. betűtészta, kis levéltészta, csillagtészta stb. A tészta hozzáadása után még főzzük 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul. Ha valaki tejfölösen szereti, akkor be lehet habarni 1 kis doboz tejföl 1-2 ek. liszt keverékével.


    Jó étvágyat kívánok!




    erzsike
    2011-07-17
    Kedves kilonka! Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Igyekszem minél több recepttel bővíteni az oldalt. Kellemes főzést kívánok! Üdv. Erzsike
    kilonka
    2011-07-17
    Nagyon tetszenek az itt bemutatott gasztronómiai kínálatok.Egyszerűek és finomak.