MAJORÁNNÁS TEJFÖLÖS - TOJÁSOS KARAJ
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertés karaj
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • kevés petrezselyemzöld
  • 6 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés:
    Ezt a húsételt nagyon szeretem készíteni, mert kiadós is, akár ünnepi is és ízletes is.
    Ehhez a hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és majoránnázzuk meg.
    Egy serpenyőben forrósítsunk meg egy kevés sertés zsírt - aki olajat használ, abban az esetben olajat - és a húsokat mindkét oldalról, többször megfordítva, süssük készre.
    Miután megsültek a szeletek, egy gáztepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal.
    Fektessük bele a husikat. A tojásokat üssük fel egy tálban, villával kissé verjük fel, kicsit sózzuk meg és adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és a tejfölt.
    Az egészet egy kézi habverővel keverjük simára. Öntsük a tojásos keveréket a hús tetejére és simítsuk szépen el.  Aki szereti, kevés reszelt sajttal is meghintheti, de ez el is maradhat.
    Előmelegített sütőben süssük addig, míg a tojásos-tejfölös öntet megszilárdul. Ez a sütési idő 20-30 perc.
    Természetesen kevesebb húsból és más fajta húsból, pl. csirke - is elkészíthetjük. Ilyenkor persze kisebb tepsit használjunk és a tojások darabszáma is csökkenjen, a tejföl mennyisége viszont akár maradhat is, csak finomabbá teszi a kész ételt.
    Bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!