SZALONNÁS-BOROS CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 egész vagy fél csirkecomb
  • 6-8 szelet füstölt baconszalonna
  • 5+2 dkg ráma
  • bors
  • majoránna
  • sültcsirke fűszer keverék
  • 1dl fehérbor
  • alufólia
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!A csirkecombokat igen sok féleképpen el tudjuk készíteni.
    Én most egy egyszerű változatát szeretném bemutatni. Amilyen egyszerű, olyan finom is.
    A hozzávalóknál a csirkecombok és a szalonna csíkok mennyisége attól függ, hogy mennyi combot szeretnénk megsütni. Aki csak 2-t, annak csak 2 db-ra van szüksége, aki pedig 8-t, annak 8-ra. S természetesen az sem meghatározó, hogy milyen combot használjunk. Használhatunk ehhez a főételhez egész combot is - én most már nem szoktam egészet sütni, mert egyszerre nem fogy el - vagy csak alsó vagy csak felső combot, vagy pedig az egész combot ketté vágva készítjük elő - én mindég így járok el.
    A combokat sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk meg és egy kevés sült csirke fűszerrel is hintsük meg. Ettől még ízesebb lesz a husink. Viszont éppen ennek a fűszernek a kiváló íze miatt, csak kevés sót használjunk, mert a fűszerkeverék is tartalmaz sót.
    Azután a combokat tekerjük be a szalonnába. Én itt is kevesebb baconszalonnát használtam, mert elfogyott a többi, így ketté vágva csak a comb tetejére fektettem a szalonnát, de így is finom volt, a fél adag füstölt baconszalonna is kellőképpen megízesítette a húst.

     A 2 dkg rámával kenjük ki a tepsinket, fektessük bele a szalonnás combokat és öntsük alá a vizet és a bort.
    Az 5 dkg rámát ide-oda oszlassuk el a húsok tetején.
    Egy alufólia darabbal fedjük be a tepsi tetejét és előmelegített sütőben süssük 45 percig.
     Ezt követően vegyük le az alufóliát és süssük még addig, amíg a comb is és a szalonna is pirosra nem sül. Ez az idő kb. 20-30 perc.
    Ha szükséges, pótoljuk a tepsiben a folyadékot-de már csak vizet-de általában nem kell, hogy le ne égjen a hús.
    Bármilyen burgonyás körettel és savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!