ZÖLSÉGLEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5-6 szem egész bors
  • 2 kk. ételízesítő
  • 1 kk. pirospaprika
  • valamilyen apró tészta

  • Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Befűszerezzük, bele adjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. S addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek.Hozzáadjuk a pirospaprikát és ezt követően bele teszünk valamilyen levesbetétet. Bármilyen apró tészta jó hozzá, pl. betűtészta, kis levéltészta, csillagtészta stb. A tészta hozzáadása után még főzzük 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul.




    Jó étvágyat kívánok!