TOJÁSOS ZÖLDBAB
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 lapos ek. zsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 8 tojás
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés:
    A zöldbabnak eme változatát a szomszéd Marka nénitől tanultam.
    Elmondása szerint, amikor elkészül a tojásos zöldbab, az íze olyan lesz, mint a gombáé.
    Amikor elkészítettem és megkóstoltam, megerősíthetem mindezt, valóban olyan ízű volt, min a gomba.
    A zöldbab fajtája cirmos volt, nem sárga és nem zöld, de szerintem azokból elkészítve is ugyanolyan finom, majd legközelebb azzal is kipróbálom.
    A cirmos zöldbabot egyébként szintén Marka nénitől kaptam, de gondolom, zöldséges üzletekben is kapható.
    Akkor lássuk a receptet, ami nagyon egyszerű.
    A zsiradékot hevítsük fel egy lábasban és adjuk hozzá a hagymát, amit pucoljunk meg és kockázzunk fel.
    Fonnyasszuk meg a hagymát és hintsük meg piros paprikával. Rögtön öntsük is fel egy kevés vízzel, hogy ne keseredjen meg a paprika.
    Azután az előkészített zöldbabot ( megmosva és feldarabolva ) adjuk a hagymás alaphoz, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
    Ízesítsük ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal.
    Majd főzzük addig a zöldbab pörköltet, amíg puhára nem párolódik a bab és már alig van alatta víz.
    Ekkor üssük fel a tojásokat egy tálban, sózzuk kicsit meg, villával verjük fel egy kissé és adjuk a zöldbabhoz.
    Folytonos keverés mellett süssük meg benne a tojást.

    Puha, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!