TEJBERIZS MACIK PUDINGGAL
EGYSZERŰ | GYORS | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tejberizshez: 1 csésze rizs ( 2 dl )
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze tej
  • 5 dkg kristály cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • Puding: 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 8 ek. kristály cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • Külön: 1 kis kocka csokoládé
  • Elkészítés:
    Ennél a desszertnél megint csak a kreativitás volt a cél, tulajdonképpen semmi különös nincs az édességben, csak annyi, hogy egy mókás-vicces édességet akartam az asztalra varázsolni.
    ( Mert szeretek kreatívkodni. )
    A tejberizshez mossuk meg a csészével kimért rizst, szűrjük le és fele víz, fele tej keverékével főzzük puhára. Tegyünk bele egy csipet sót is.
    A tej, ill. víz adagolásánál a mérce ugyanaz a csésze legyen, mint amit a rizs kimérésekor használtunk.
    Miután puha a rizs, egy kevés tejet adhatunk hozzá, de túl sokat ne, ez a tejberizs inkább legyen sűrűbb egy picit, hogy tudjunk vele kreatívkodni.
    Ha adtunk hozzá még egy kis tejet, abban az esetben forraljunk rajta egyet. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a kétféle cukrot és a reszelt citrom héjat.
    A cukor adagolása mindenkinek a szájíze szerint történhet. Aki édesebben szereti, többet tegyen bele, aki kevésbé édesen, kevesebbet.
    Készítsük el a pudingot és ezalatt a tejberizsünk is kihűl annyira, hogy a kezünkkel formázható legyen.
    A pudingporokat keverjük el a kétféle cukorral és a tejjel és főzzük fel sűrűre.
    Természetesen a pudingpor nemcsak vaníliás lehet, bármilyen más ízű pudingport is használhatunk. A kész pudingot merjük kis tálkákba vagy csészékbe és készítsük el a tetején fekvő rizs macikat.
    Egy kevés rizst formáljunk nagyobbacska gombóccá, ez lesz a pocakja és tegyük a puding közepébe. Egy valamivel kisebb gombócot formázzunk meg a fejének, s azt helyezzük a hasa fölé. Két kis gombóc legyen a füle, kettő pedig a lába. Két hosszúkásra formált rizs darab a mancsa. A pofijára szintén tegyünk egy pici gombócot, erre kerül majd a csokiból az orra.
    Az orrának és szemének való csokit  ( egy kicsi kocka ) mikróban olvasszuk meg és fogpiszkálóval cseppentsük a helyére.
    S már készen is vannak a jópofa macikák.

    Hagyjuk langyosra hűlni és már fogyasztható is. Nekem ebből a mennyiségből 7 db pudingos maci lett.

    Jó étvágyat és jó kreatívkodást kívánok hozzá!