HAMIS KRÉMES
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor, 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • Krém: 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg ráma
  • 1 vaníliás cukor
  • Teteje: 5 dl Hulala habtejszín
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • csokireszelék

  • Elkészítés: Ennek a hamis krémesnek az elkészítése roppant egyszerű és a végeredmény önmagáért beszél. Nagyon fincsi sütike.
    A tésztája egy 6 tojásos piskóta, amit nem normál tepsiben sütünk meg, hanem gáztepsin.

    A gáztepsit béleljük ki sütőpapírral és tegyük félre.
    A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, de a cukrot csak akkor adjuk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot.
    Amint kemény a tojásfehérje hab, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport. Az előkészített sütőpapíros tepsibe simítsuk bele a piskóta masszát és előmelegített sütőben süssük készre, majd hűtsük ki a piskótát.
    A krémhez a pudingporokat keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük sűrűre.
    S ezután hűtsük ki.
    A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal.
    A kész krémet simítsuk a szintén kihűlt piskóta tészta tetejére.
    A habtejszínt a 2 vaníliás cukorral verjük kemény habbá és kenjük rá a krém tetejére.
    A hab tetejét pedig csokireszelékkel díszítsük meg.
    Pár órát hagyjuk állni hidegen a sütit, az a legjobb, ha este készül a sütemény és egy éjszakát áll, s azt követően kockákra vágva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!