CAMPING SAJTOS HÚSROLÓ
ÜNNEPI | KARÁCSONY | EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 2 dupla szeletes setés karaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 TV paprika
  • 1 tejszínes camping sajt
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • 6 szelet bacon szalonna
  • kevés zsiradék
  • alufólia
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés: Amikor  dupla szeletes sertés karajra gondolok, ezen azt értem, hogy egy olyan vastag szelet húst kell vennünk, amiből 2 szelet jönne ki szeleteléskor.
    A húst ketté  kell vágnunk, de nem vágjuk teljesen ketté, csak az aljáig, azaz nyitott szeletelést végzünk. S így ebből a nyitott szeletelésű húsból kettőre van szükségünk.
    Hát remélem nem írtam le túl bonyolultan, hogy mire is gondolok.
    Első lépésként egy lábasban tegyünk fel vizet a tűzhelyre, s mire az forrni kezd, addigra állítsuk össze a hús roládokat.
    A felvágott sertéshúst kicsit klopfoljuk meg, s sózzuk meg, majd készítsük el a tölteléket.
    Ehhez a  paprikát csumázzuk ki és vágjuk kis kockákra. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és azt is  aprítsuk apróra.
    A camping sajtot nyomjuk ki egy tálba és keverjük hozzá a hagymát és a paprikát. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal és majoránnával.
    3 szelet baconszalonnát fektessünk le egymás mellé függőlegesen és fektessük rá az egyik hús szeletet. A első részére simítsuk rá a töltelék felét és a szalonnával együtt tekerjük fel a húst. Alufóliába csomagoljuk be, a két végét csavarjuk meg, hogy olyan legyen, mint egy nagy szaloncukor.
    Ugyanígy járjunk el a másik hús szeletnél is. Ha már forr a víz, helyezzük bele az alufóliás rolókat és főzzük 30 percig.
    Ezután vegyük ki a vízből és hagyjuk pár percig hűlni, mert tűz forrón nem tudunk vele tovább dolgozni.
    Ha már lehűlt egy kissé, vegyük le az alufóliát és pirítsuk meg egy kicsit a húst. Ennek két módja is van. Az egyik, hogy egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal és belehelyezzük a főtt húsroládokat. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul.
    A másik változat pedig - ez gyorsabb - egy serpenyőben hevítünk egy kevés zsiradékot és körös-köröl megpirítjuk a szalonnát a husin.
    Az elkészült sült húst felszeleteljük és bármilyen körettel, salátával savanyúval tálalhatjuk.
    Nagyon illik hozzá a tejfölös burgonyapüré és cukkini mártás. Mindkét recept megtalálható az oldalon.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!