TEJSZÍNES-BACONOS SÜLTHÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertés karaj
  • őrölt fekete bors
  • kevés sertés zsír
  • kevés ráma
  • 5-6 csík /szelet baconszalonna
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • alufólia
  • Elkészítés:
    Ez az egyszerű húsétel sertés húsból készült, de nagyon finom csirkemell filéből is, viszont ha abból készítjük, kevesebb sütési idő is elegendő.

    A sertés hús szeleteket kicsit klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg. Egy kevés sertés zsíron, kb. 2 ek.-nyi mennyiségen süssük elő.
    Azután egy tepsit kenjünk ki rámával és fektessük bele a hús szeleteket. A baconszalonna szeleteket vágjuk ketté és minden hús tetejére tegyünk egy félbe vágott bacon szalonna darabot.
    Az egészet öntsük fel 2,5 dl főzőtejszínnel és alufóliával letakarva tegyük előmelegített sütőbe.
    A húst süssük így kb. 40 percig, majd ez idő leteltével, vegyük ki a tepsit a sütőből és távolítsuk el az alufóliát. Minden hús szeletet szórjunk meg reszelt sajttal, s tegyük vissza annyi időre a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és kicsit rá is pirul.

    Bármilyen körettel és savanyúsággal vagy salátával kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!