MARHAHÚS LEVES
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 db húsos marhacsont
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5-6 szem egész bors
  • 2 kk. ételízesítő
  • 2 kk. pirospaprika
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • valamilyen apró tészta

  • Elkészítés:
    A húsos marha csontot mossuk meg és tegyük egy akkora fazékba, amennyi levest szeretnénk készíteni.
    A zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg és tetszőleges darabokra vágjuk fel. A megtisztított zöldségeket szintén tegyük a fazékba és öntsük fel az egészet vízzel.  Fűszerezzük be sóval, egész borssal és adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet is. A  hagymát és fokhagymát pucoljuk meg és tegyük ezt is a levesbe.
    Ezután hagyjuk szépen főlni a levesünket. Közben egy fél óra elteltével, amikor már  forrásnak indult a leves, ízesítsük meg ételízesítővel, majd hagyjuk addig főlni, amíg a hús puha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát és ezt követően tegyünk bele  valamilyen levesbetétet. Bármilyen apró tészta jó hozzá, pl. betűtészta, kis levéltészta, csillagtészta stb. A tészta hozzáadása után még főzzük 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul.
    A leves mellett felszolgált marhahús nagyon ízletes egy kevés ecetes tormával.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!