TÁRKONYOS RAGULEVES
HOZZÁVALÓK
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg borsó
  • 1 kis üveg gomba
  • 1 kk. tárkony
  • 5-6 burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 ek. liszt
  • só ízlés szerint
  • 4-5 szem egész bors
  • 2 kk. ételízesítő
  • 1 kis kanál zsír
  • petrezselyemzöld
  • 50 dkg sertéshús (comb vagy karaj)
  • Elkészítés: A zöldségeket a tisztítás után tetszőlegesen feldaraboljuk. A sertéshúst felkockázzuk. A zsíron mindezeket üvegesre hevítjük. Rádobjuk a gombát, a borsót, és felöntjük 3-4 l vízzel.
    Fűszerezzük és készre főzzük. Ha megfőtt a levesbe való, a tejszínt simára keverjük a liszttel és behabarjuk vele a levesünket. Jól kiforraljuk és már tálalhatjuk is.





    Jó étvágyat kívánok!