TÁRKONYOS RAGULEVES
HOZZÁVALÓK
1 gerezd fokhagyma 1 hagyma 2 dl tejszín 30 dkg borsó 1 kis üveg gomba 1 kk. tárkony 5-6 burgonya 2 sárgarépa 2 fehérrépa 1 ek. liszt só ízlés szerint 4-5 szem egész bors 2 kk. ételízesítő 1 kis kanál zsír petrezselyemzöld 50 dkg sertéshús (comb vagy karaj)
Elkészítés: A zöldségeket a tisztítás után tetszőlegesen feldaraboljuk. A sertéshúst felkockázzuk. A zsíron mindezeket üvegesre hevítjük. Rádobjuk a gombát, a borsót, és felöntjük 3-4 l vízzel.
Fűszerezzük és készre főzzük. Ha megfőtt a levesbe való, a tejszínt simára keverjük a liszttel és behabarjuk vele a levesünket. Jól kiforraljuk és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!