MEGGYES-ZSELÉS SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg ráma
  • Töltelék: 1 vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 1 üveg meggybefőtt
  • Teteje: 5 dl meggylé
  • 2 cs. tortazselé
  • Elkészítés: A tojást, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a rámát összegyúrjuk és az összegyúrt tésztát hideg helyen,  folpackba  csomagolva 15-20 percig pihentetjük. A pihentetés fél idejénél elkészítjük a tölteléket, mert ha ezzel meg vagyunk, már dolgozhatunk tovább a tésztával.
    A vaníliás pudingport főzzük fel a kétféle cukorral és a tejjel. Miután levettük a tűzről, még most forró állapotában keverjük hozzá a tejfölt.
    Ezután vegyük elő a pihentetett tésztát, nyújtsuk ki egy normál méretű tepsi nagyságúra és fektessük bele a tepsibe, amit előtte kenjünk ki vajjal vagy rámával  és lisztezzük meg.  Majd a  tészta tetejére öntsük rá a meleg pudingot.
    A puding tetejét szórjuk meg a levétől lecsurgatott meggyel, de a befőtt levére még szükségünk lesz, ezért a meggybefőttet egy tálba szűrjük le.
    A meggyel megszórt tésztát előmelegített sütőben süssük meg kb. 25-30 perc alatt.
    Amint megsült a süti, készítsük el a zselét. A befőtt levét - 5 dl-nek kell lennie, de ha nincs ennyi, pótoljuk ki vízzel - 2 cs. tortazselével a leírás alapján főzzük fel. ( Én piros tortazselét használtam. )
    Majd a még meleg sütemény tetejére óvatosan öntsük rá.
    Ezt követően hűtsük ki a süteményt, s pár óra elteltével szeletelve kínáljuk.

    A recept a sütigyár oldaláról való, nagyon finom sütemény.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!