MEGGYES-ZSELÉS SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 1 tojás 20 dkg liszt 1 kk. sütőpor 8 dkg cukor 10 dkg ráma Töltelék: 1 vaníliás pudingpor 4 ek. cukor 1 vaníliás cukor 3 dl tej 4 dl tejföl 1 üveg meggybefőtt Teteje: 5 dl meggylé 2 cs. tortazselé
Elkészítés: A tojást, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a rámát összegyúrjuk és az összegyúrt tésztát hideg helyen, folpackba csomagolva 15-20 percig pihentetjük. A pihentetés fél idejénél elkészítjük a tölteléket, mert ha ezzel meg vagyunk, már dolgozhatunk tovább a tésztával.
A vaníliás pudingport főzzük fel a kétféle cukorral és a tejjel. Miután levettük a tűzről, még most forró állapotában keverjük hozzá a tejfölt.
Ezután vegyük elő a pihentetett tésztát, nyújtsuk ki egy normál méretű tepsi nagyságúra és fektessük bele a tepsibe, amit előtte kenjünk ki vajjal vagy rámával és lisztezzük meg. Majd a tészta tetejére öntsük rá a meleg pudingot.
A puding tetejét szórjuk meg a levétől lecsurgatott meggyel, de a befőtt levére még szükségünk lesz, ezért a meggybefőttet egy tálba szűrjük le.
A meggyel megszórt tésztát előmelegített sütőben süssük meg kb. 25-30 perc alatt.
Amint megsült a süti, készítsük el a zselét. A befőtt levét - 5 dl-nek kell lennie, de ha nincs ennyi, pótoljuk ki vízzel - 2 cs. tortazselével a leírás alapján főzzük fel. ( Én piros tortazselét használtam. )
Majd a még meleg sütemény tetejére óvatosan öntsük rá.
Ezt követően hűtsük ki a süteményt, s pár óra elteltével szeletelve kínáljuk.
A recept a sütigyár oldaláról való, nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A vaníliás pudingport főzzük fel a kétféle cukorral és a tejjel. Miután levettük a tűzről, még most forró állapotában keverjük hozzá a tejfölt.
Ezután vegyük elő a pihentetett tésztát, nyújtsuk ki egy normál méretű tepsi nagyságúra és fektessük bele a tepsibe, amit előtte kenjünk ki vajjal vagy rámával és lisztezzük meg. Majd a tészta tetejére öntsük rá a meleg pudingot.
A puding tetejét szórjuk meg a levétől lecsurgatott meggyel, de a befőtt levére még szükségünk lesz, ezért a meggybefőttet egy tálba szűrjük le.
A meggyel megszórt tésztát előmelegített sütőben süssük meg kb. 25-30 perc alatt.
Amint megsült a süti, készítsük el a zselét. A befőtt levét - 5 dl-nek kell lennie, de ha nincs ennyi, pótoljuk ki vízzel - 2 cs. tortazselével a leírás alapján főzzük fel. ( Én piros tortazselét használtam. )
Majd a még meleg sütemény tetejére óvatosan öntsük rá.
Ezt követően hűtsük ki a süteményt, s pár óra elteltével szeletelve kínáljuk.
A recept a sütigyár oldaláról való, nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!