GRÍZES-MÁLNÁS SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg ráma
  • 1 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • pici ( 1-2 ek. ) tej
  • Krém: 5 dl tej
  • 5 ek. búzadara
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1 kk. vanília aroma vagy 1 cs. vaníliás cukor
  • 30-40 dkg málna
  • teteje: porcukor
  • Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt, megvajazott tepsi hátán 3 lapot süssünk belőle.
    Hagyjuk kihűlni, s ezalatt készítsük el a krémet.
    A tejben főzzük sűrűre a búzadarát és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a cukorral és az aromával, vagy ennek hiányában a vaníliás cukorral.
    Majd dolgozzuk el a kihűlt grízzel. Végül forgassuk bele a gyümölcsöt.
    A gyümölcs lehet frissen szedett, de akár fagyasztott is. Viszont akkor hagyjuk előbb kiolvadni.
    A málnán kívül eperrel elkészítve is nagyon finom.
    A kikevert krémmel kenjük meg a lapokat és hagyjuk állni egy éjszakát, hogy a lapok megpuhulhassanak.
    Másnap porcukorral megszórva, felkockázva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!