SZILVI SZELET
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 5 tojás
  • 18 dkg ráma
  • 12 dkg cukor
  • 24 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaó
  • 6 ek. lekvár
  • külön 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • Elkészítés: Ezt a süteményt főként azoknak ajánlom, akik szeretik a kókuszos sütiket.

    Az 5 tojássárgáját keverjük ki a 12 dkg cukorral, majd a rámával. Adjuk hozzá a sütőporral elvegyített lisztet és a kakaót. Kézzel jól gyúrjuk össze és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe simítgassuk bele. Ki is lehet nyújtani - én úgy szoktam - de aztán kézzel még el kell egyengetni.
    Erre a tésztára kenjük rá a 6 ek. lekvárt.
    Én, ha csak egy tepsivel sütök ebből a sütiből, akkor kétféle lekvárt használok. Mivel a családban van aki szilva lekvárral fogyasztja szívesebben, s van aki barack lekvárral. Ilyenkor körülbelülre szemmel elválasztom középen a tésztát és az egyik felére 3 ek. barack lekvárt teszek, a másik felére 3 ek. szilva lekvárt.
    Természetesen ez csak egy tipp, használhatunk egyféle lekvárt is, s annak a fajtája bármilyen lehet.
    Amikor megkentük lekvárral a tészta tetejét, erre rásimítjuk a tojáshabot. Ehhez az 5 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és amikor már kemény a hab, keverjük  hozzá a 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket.
    Miután rásimítottuk a lekvárra a kókuszos habot, egy villával cifrázzuk meg a hab tetejét, hogy mutatósabb legyen.
    Előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig, majd kihűlés után, felkockázva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!