PUNCS TORTA DÍSZÍTÉSE
KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Fondant
  • ételfestékek - piros, sárga, zöld
  • kakaópor
  • cukorgyöngy
  • fondant méhecskék
  • kis méhkaptárak
  • ecset
  • víz
  • nyújtófa
  • csipke sablon
  • Elkészítés:
    Mint már említettem a puncs torta elkészítésénél, hogy a díszítést külön oldalon írom le, mert arra az oldalra már nem fért volna el. Úgyhogy a technikai része a torta díszítésének itt szerepel.
    A fondant és a méhecskék elkészítését külön most nem írnám le, mert már megtalálható a receptek között. A fondantot a  " Fondant " címszó alatt és  a méhecskéket a " Fondant méhecskék " címszó alatt találhatjátok meg, s az alapján tudjátok elkészíteni.

    A kész fondantból vegyük el a nagy részét, s azt porcukros munkafelületen nyújtsuk ki és a nyújtófa segítségével borítsuk be vele a kívül-belül megkent tortát.
    Simítgassuk, egyengessük szépen el és a lelógó, felesleges részeket vágjuk le késsel, vagy akinek van, fondant vágóval. Vegyünk el a másik darabot ( kicsit ) a meglévő fondantunkból, adjunk hozzá 1-2 csepp piros ételfestéket, jól gyúrjuk össze és ezzel el is készült a rózsaszín szegély alap. Nyújtsuk ki egy vagy két részben, a szélessége valamivel nagyobb legyen, mint amekkora a csipke sablonunk. Enyhén szórjuk meg a fefületét porcukorral és helyezzük rá a sablont, s így a porcukros fondantba  nem fog teljesen bele ragadni a minta . Nyújtófával nyomjuk rá, majd vegyük le a csipkét és már látható is a minta. Folytassuk ezt mindaddig, amilyen hosszúra szükségünk van. ( mérjük le körben a torta oldalát )

    Azután derelyevágóval vagy késsel vágjuk ki a kész mintás szegélyt. Egy ecsettel vizezzük meg körben a torta oldalát, egyszerre mindég csak egy kis darabon és óvatosan a vizezett részre illesszük oda a szegélyt.
    A méhkaptár borításához egy kevés fondantot színezzünk meg kakóporral és vágjunk belőle egyforma szélességű csíkokat. Vizes ecsettel rögzítve egymáshoz tekerjük rá körbe-körbe a krémmel kívülről is megkent méhkasra ( kicsi piskóta torony ) a kivágott csíkokat. A kaptár tetejére a már elkészített méhecskéket egy kis fogpiszkálóval tűzzük oda. A kaptár két oldalára pedig állítsunk két db kis méhkast, s ennek az elkészítését megtalálhatjátok a " Kis méhkasok " címszó alatt. De akinek nincs ilyen formája, természetesen ez a díszítő elem el is maradhat. A virágokat a " Fondant " megnevezés receptben leírtak szerint tudjátok elkészíteni, s ezekkel a virágokkal díszíthetjük meg a torta elülső részét és a méhkas alját körkörösen. Mindenhol kenjük le vizes ecsettel a tortát, ettől szép fényes bevonatot fogunk kapni. Végül szórjuk meg apró cukorgyönggyel és el is készült a torta.

    Kellemes kreatív munkát kívánok hozzá!