GOMBÁS VIRSLI BACONSZALONNÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 4 db virsli
  • 20 dkg gomba, lehet üveges, konzerv vagy friss
  • 1 fej hagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • 4-6 szelet baconszalonna
  • 6 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés:
    A hagymát kockázzuk fel és a virslit vágjuk karikákra. Ha műbeles virslink van, abban az esetben előbb távolítsuk el a bőrét. Ha friss gombát vásároltunk, akkor azt előbb tisztítsuk meg a héjától és szeleteljük fel. Ha pedig konzerv vagy üveges gombát használunk, csak szűrjük le a levétől. A paradicsomot és a paprikát vágjuk kis kockákra.
    Miután megvagyunk az előkészületekkel, a  zsiradékot olvasszuk fel és adjuk hozzá a hagymát. Fonnyasszuk üvegesre és hintsük meg őrölt piros paprikával. Egy pici vizet adjunk hozzá, hogy a paprika ne égjen meg, mert akkor megkeseredik.


    Adjuk a megfonnyasztott hagymához a felaprított paprikát, paradicsomot és a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük meg sóval, borssal, ételízesítővel és öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Majd pároljuk készre.
    Miután megpárolódott a gomba, a tojásokat villával verjük kissé fel, keverjük hozzá a tejfölt, a felkarikázott virslit és a gombát. Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki vékonyan zsiradékkal ( ez lehet zsír, olaj vagy ráma ) és öntsük bele a virslis keveréket. Simítsuk el a tetejét és rakjuk ki pár szelet baconszalonnával.
    Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.

    Krumplipürével vagy bármilyen más körettel kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!