VIRSLI PÖRKÖLT
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
4 pár virsli 1 ek. zsiradék 1 fej vöröshagyma só, őrölt fekete bors őrölt piros paprika ételízesítő 1 paradicsom 1 étkezési paprika víz
Elkészítés:
A virsli pörköltet leginkább akkor készítem, ha nem jut sok időm a főzésre.
Mellé köretként petrezselymes burgonyát vagy nokedlit tálalok savanyúsággal, de főzelékhez feltétként is szoktam kínálni.
A zsiradékot olvasszuk fel egy lábasban. A hagymát vágjuk kockára és dobjuk a zsiradékra. Fonnyasszuk üvegesre és adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát, amit előtte vágjunk kisebb darabokra.
Többszöri kevergetés mellett hagyjuk kicsit párolódni. Hintsük meg őrölt piros paprikával, s öntsük fel egy pici vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük ízlés szerint.
A virslit karikázzuk fel és adjuk a hagymás alaphoz. Természetesen, ha műbeles virslit használunk, akkor annak húzzuk le előbb a bőrét.
Majd öntsük fel annyi vízzel, hogy a virslit 3/4 részig ellepje. Hagyjuk készre párolódni. Ha már besűrűsödött kicsit a szaftja, akkor tálalhatunk is.
Tulajdonképpen a virslinek nem kell sok idő a főzés során, csupán azért érdemes legalább 20-25 percig párolni, hogy a paradicsom és a paprika ízei összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A virsli pörköltet leginkább akkor készítem, ha nem jut sok időm a főzésre.
Mellé köretként petrezselymes burgonyát vagy nokedlit tálalok savanyúsággal, de főzelékhez feltétként is szoktam kínálni.
A zsiradékot olvasszuk fel egy lábasban. A hagymát vágjuk kockára és dobjuk a zsiradékra. Fonnyasszuk üvegesre és adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát, amit előtte vágjunk kisebb darabokra.
Többszöri kevergetés mellett hagyjuk kicsit párolódni. Hintsük meg őrölt piros paprikával, s öntsük fel egy pici vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük ízlés szerint.
A virslit karikázzuk fel és adjuk a hagymás alaphoz. Természetesen, ha műbeles virslit használunk, akkor annak húzzuk le előbb a bőrét.
Majd öntsük fel annyi vízzel, hogy a virslit 3/4 részig ellepje. Hagyjuk készre párolódni. Ha már besűrűsödött kicsit a szaftja, akkor tálalhatunk is.
Tulajdonképpen a virslinek nem kell sok idő a főzés során, csupán azért érdemes legalább 20-25 percig párolni, hogy a paradicsom és a paprika ízei összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!