RÁNTOTT HÚS TEPSIS KRUMPLIVAL
EGYSZERŰ | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • 6-8 szelet sertés hús- karaj
  • 4-6 szelet baconszalonna
  • 5 dkg trapista sajt
  • őrölt fekete bors, ételízesítő, liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a rántott hús sütéséhez
  • Elkészítés:
    A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, mossuk meg és sós vízben tegyük fel főlni. Amíg fől a krumpli, készítsük el a rántott húst.
    A hússzeleteket klopfoljuk kicsit ki, sózzuk meg és panírozzuk be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Bő, forró zsiradékban süssük ki a husikat. Egy papírszalvétára itassuk fel róla a felesleges zsiradékot.
    Amíg sütöttük a rántott húst, azalatt valószínűleg a krumpli is megfőtt.
    Szűrjük le a levétől és egy gáztepsit kenjünk meg vékonyan olajjal vagy zsírral. Öntsük bele a leszűrt, főtt burgonyát, egyengessük el, hogy a tepsin mindenhol legyen belőle.
    A krumpli tetejét hintsük meg őrölt borssal és ételízesítővel. Rakjuk rá a baconszalonna csíkokat és a szalonnákra fektessük rá a kisütött rántott  hús szeleteket. A sajtot reszeljük le és szórjuk meg vele a húsok tetejét.
    Előmelegített sütőben süssük annyi ideig, amíg a sajt ráolvad a husikra.

    Ezt az elkészítési módot már nem először tettem fel az oldalra, de ott az egyik fagyasztott, félkész csirkemellből készült húsból van, a másik hús pedig a sütőben sült rántott hússal és kolbász karikákkal szerepel.
    Ez a rántott hús viszont annyiban más, hogy ez zsiradékban sült, nem tepsiben, s ezáltal a panír hólyagosabb, puhább lesz a húson.
    Végül is bármelyik változatot is választjuk, mindegyikkel remek ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!