KEKSZES-TEJFÖLÖS CSODASÜTI
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 70-80 db kocka alakú háztartási keksz
  • 2 nagy pohár tejföl ( a legjobb a 450 gr-os kiszerelésű )
  • 9 nagy ek. kristály cukor, 5 cs. vaníliáscukor
  • 1 ek. kakaó
  • Ezt a receptet a Network-ön, Vass Lászlóné  leírásánál láttam, s nekem azonnal megtettszett, mind külalakra és mind a hozzávalók alapján. Gyorsan ki is próbáltam, s mindenkinek nagyon ízlett. Bár először tartottam attól, hogy a tejföl dominál, s nem biztos, hogy ez így,  ilyen formában sikeres a családom körében, de amikor megkóstoltuk, ez a kétely gyorsan elszállt, mert nagyon fincsi sütike. Igaz a vaníliás cukorból én  többet adtam, mint amennyi az eredeti receptben szerepelt.

    Elkészítés:
    Ha van otthon kapcsos négyszögletes formánk, az a legjobb hozzá, de ha nincs, természetesen egy normál tepsi is jó, csak a kapcsos leegyszerűsíti a sütemény felvágását.

    A kapcsos forma vagy tepsi alját rakjuk ki egy sorban a kekszből.
    Az egyik tejfölt keverjük ki  4 ek. cukorral és  3 vaníliás cukorral.
    A másik tejfölt pedig egy külön tálban keverjük ki 5 ek. cukorral, 2 vaníliás cukorral és 1 ek. kakaóval.
    A lerakott kekszekre öntsük rá a világos tejföl 2/3 részét. Erre rakjunk újabb sor kekszet és erre öntsük rá a kakaós tejföl szintén  2/3 részét. Erre megint csak rakjunk egy sor kekszet, majd öntsük rá a megmaradt 1/3 rész világos tejfölt, erre pedig a megmaradt 1/3 rész kakaós tejfölt.
    Végül egy fogpiszkálóval cifrázzuk meg a tejföl tetejét.
    Nagyon mutatós lesz, amint a fehér és a barna színű tejföl összekeveredik.

    Éjszakára tegyük hűtőbe és másnapra a kekszek megpuhulnak. Ezután már gyönyörűen szeletelhető.
    Más alkalommal világosabb kakaót használtam, így a süti is világosabb lett. 
    De az íze ugyanolyan finom volt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!