TÚRÓS-GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg ráma
  • 1/4 ü. rumaroma
  • kb. 1,5-2 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • Krém: 1 vaníliás pudingpor
  • 5 ek. cukor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl habtejszín ( Hulala )
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1 ü. barack befőtt vagy 3-4 friss barack
  • 10 dkg fagyasztott vagy friss ribizli
  • Teteje: 2,5 dl habtejszín ( Hulala )
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csokireszelék
  • Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és  egy csatos tortaforma aljába simítjuk. Én kocka alakú csatos formát használtam hozzá.
    Ezt követően elkészítjük a krémet.
    A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Amint kihűlt, hozzákeverjük a túrót és a tejszínhabot, amit előbb a  3 vaníliás cukorral verjünk kemény habbá. Ezt a túrós krémet rásimítjuk a kekszes alapra.
    A barack befőttet lecsepegtetjük a levétől és a barackokat felszeleteljük. Majd kirakjuk a gyümölccsel a krém tetejét. A ribizlivel pedig megszórjuk a barackokat.
    (  Természetesen ha friss barackot használunk, csak szeleteljük, s ha fagyasztott a ribizli, előtte olvasszuk ki. )
    Végül a tetejére a 2,5 dl habtejszínt verjük kemény habbá a vaníliás cukorral és simítsuk rá a gyümölcsökre. A hab tetejét cifrázzuk meg egy villával, majd szórjuk meg csokireszelékkel.
    Pár órát tegyük hűtőbe és felkockázva szervírozzuk.

    Tipp: Érdemes a habtejszín vásárlásakor egy fél literes Hulala tejszínt venni, úgy gazdaságosabb, mintha két kisebb kiszerelésűt vásárolnánk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!