TÚRÓS-GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg olvasztott ráma
  • 1/4 ü. rumaroma
  • kb. 1,5-2 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • Krém: 1 vaníliás pudingpor
  • 5 ek. cukor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 2,5 dl habtejszín ( Hulala )
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1 ü. barack befőtt vagy 3-4 friss barack
  • 10 dkg fagyasztott vagy friss ribizli
  • Teteje: 2,5 dl habtejszín ( Hulala )
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csokireszelék
  • Elkészítés: Ezt a sütés nélküli süteményt leginkább akkor szoktam készíteni, ha tudom, hogy pár óra múlva vendégek érkeznek hozzám, s valami habos-túrós sütivel szeretném megkínálni a vendégeimet. Az elkészítése nagyon egyszerű, közel 10-15 percen belül már össze is állítottuk a süteményt.
    Én most ehhez a sütihez egy kocka alakú csatos tortaformát használtam, de egy kisebb méretű tepsi is tökéletes  hozzá. De a csatos forma azért jó, mert annak a külső peremét csak ki kell csatolni és már le is emelhető a sütiről az oldal pereme a formának.
    A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze és a csatos tortaforma aljába simítsuk, egyengessük bele. 
    Amíg elkészítjük a krémet, arra a kis időre tegyük be a hűtőbe, hogy addig is hidegen pihentessük a kekszes alapot.
    Ezt követően elkészíthetjük a krémet.
    A pudingport a cukorral és a tejjel keverjük ki csomómentesre és főzzük fel, majd hűtsük ki. 
    Amint kihűlt, egy robotgéppel keverjük hozzá a túrót.
    Azután a tejszínt a 3 cs. vaníliás cukorral verjük fel kemény habbá és forgassuk össze a túrós pudinggal. 
    Ezt a túrós krémet simítsuk rá a kekszes alapra, amit ekkor már ki is vehetünk a hűtőből.
    A barack befőttet közben csepegtessünk le a levétől és a barackokat szeleteljük fel nagyon vékonyra. 
    Majd rakjuk ki a gyümölccsel a krém tetejét. 
    A ribizlivel pedig szórjuk meg a barackokat. 
    Természetesen ha friss barackot használunk, csak hámozzuk meg és úgy szeleteljük. Ugye itt már nem kell lecsepegtetni, mint a befőttnél. 
    S ha fagyasztott a ribizli, előtte természetesen kissé olvasszuk is ki. 
    Végül a tetejére a 2,5 dl habtejszínt verjük kemény habbá a vaníliás cukorral és simítsuk rá a gyümölcsökre. 
    A hab tetejét cifrázzuk-csíkozzuk meg egy villával, majd szórjuk meg csokireszelékkel.
    Pár órára tegyük hűtőbe az elkészített süteményt és azután egy meleg vízbe mártott, éles késsel vágjuk fel kockákra vagy hosszúkás formára.
    Rendezzük rá egy szép kínáló tálra vagy tálcára és már szervírozhatjuk is a vendégek számára.

    Tipp: Érdemes a habtejszín vásárlásakor egy fél literes ( Hulala vagy Meggle ) tejszínt venni, úgy gazdaságosabb, mintha két kisebb kiszerelésűt vásárolnánk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!