SZILVA LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg szilva
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 3 szegfűszeg
  • 1 kisebb citrom
  • 5-6 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 kis tejföl
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés: Amikor itt van a szilva érésének az ideje, bizony rengeteg szilvás étel kerül nálunk az asztalra. Legyen az leves, főétel vagy süti, mivel imádjuk a szilvát.

    Ehhez a  szilvaleveshez legalább 1 kg szilva szükséges, de ha valaki kevesebb mennyiséget készít, mint én, az természetesen kevesebb gyümölcsöt használhat.

    A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk ketté.
    Kb. 3 liter vízben tegyük fel főlni, adjunk hozzá fahéjat, szegfűszeget és ízlés szerinti mennyiségű cukrot. Én ehhez a mennyiséghez 5-6 ek.-al tettem.
    A citromot karikázzuk fel, olyan 3-4 karikára és adjuk a leveshez. Főzzük addig, míg puha nem lesz a szilva.
    Ekkor vegyük le a tűzről, botmixerrel pürésítsük össze és helyezzük vissza a tűzre. A tejfölt keverjük ki a pudingporral és a vaníliás cukorral, majd habarjuk be vele a szilvalevest, s jól forraljuk ki.

    Hidegen és melegen egyaránt kellemes ízű leves.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!