TARJÁVAL TÖLTÖTT, RÁNTOTT PALACSINTA
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 25-30 dkg főtt, füstölt tarja felvágott
  • Panírozáshoz: liszt
  • 3-5 tojás
  • zsemlemorzsa
  • Palacsintához: 3 tojás
  • 1-2 csipet só
  • kb. 6 dl tej
  • 10-12 ek. finom liszt
  • Sütéshez: bő zsiradék

  • Elkészítés: A töltött, kirántott palacsinta receptje már felkerült ugyan az oldalra, de az mással van töltve. Ennek a palacsintának a tölteléke főtt, füstölt tarja felvágott, s bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.

    Először készítsük el a palacsintákat.
    A hozzávalókat keverjük csomómentesre és olajozott palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. A palacsinták hozzávalóit azért írtam körülbelülre, mert majd az adagoláskor látni lehet, hogy mennyire sűrű a palacsinta tészta, ha nagyon, akkor adjunk még hozzá tejet. Ebből a mennyiségből kb. 16-20 db lesz. ( Ehhez a palacsintához ne adjunk cukrot, mert ez az étel főfogás lesz és nem édesség. )
    A tarját vágjuk apró csíkokra, s szemre osszuk annyi felé, amennyi palacsintánk
    lett. Töltsük meg vele a palacsintákat és amikor tekerjük fel,  a két végét dugjuk be a palacsintának. Ezután panírozzuk be, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába és bő,
    forró zsiradékban süssük ki.


    Bármilyen körettel és salátával nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.