TOJÁSOS PAPRIKA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 közepes paprika
  • 1 kisebb kanál zsír
  • 1-2 csipet ételízesítő
  • 6 tojás
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: Tulajdonképpen ez az étel nem főétel, viszont azért gondoltam, hogy megosztom veletek, mert egy fincsi reggelinek vagy egy gyors vacsorának kitűnő választás. Én gyakran el szoktam készíteni, nálunk a családban mindenki szereti.

    A zsiradékot egy lábasban olvasszuk fel. A hagymát pucoljuk le a héjától és vágjuk félfőre. Adjuk a zsírhoz és pirítsuk üvegesre. A paprikát - van aki úgy ismeri, hogy TV paprika, van aki zöldpaprikaként - vágjuk fel nagyobb csíkokra, de a magházát ne vágjuk bele. Adjuk a hagymához és fedővel lefedve, takarék lángon fonnyasszuk meg. Közben gyakran keverjük meg, hogy le ne égjen. Arra vigyázzunk, hogy ne pirítsuk, csak pároljuk, a hagymának és a paprikának is puhára kell párolódnia. A párolási idő kb. 10 perc. Ha puha a paprika, a tojásokat üssük fel egy tányérba, sózzuk és ételízesítőzzük meg, s villával kissé verjük fel. Adjuk a hagymás paprikához és kevergetve süssük addig, amíg a tojások megsülnek.
    Még melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!