TEJSZÍNHABOSHABOS-KEKSZES SÜTEMÉNY
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 20 dkg cukor
  • 7 tojásfehérje
  • 16 dkg darált dió
  • 4 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • Krém: 2 vaníliás pudingpor
  • 7 tojássárgája
  • 6 dl tej
  • 25 dkg ráma
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg ( 1 tábla ) tejcsokoládé
  • 1 ek. kakaópor
  • 30-35 db kocka alakú háztartási keksz
  • 1,5-2 dl főzött kávé
  • rumaroma kb. 1-2 kk.
  • Teteje: 4 dl hulala tejszínhab
  • cukorgyöngy
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: A tésztához a tojásokat ketté választjuk és a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A tojások sárgái majd a krémbe fognak kerülni.
    Miután felvertük a habot, belekeverjük a darált diót, a lisztet és a sütőport, amit vegyítsünk kicsit el a liszttel. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a diós masszát. Előmelegített sütőben süssük készre és hagyjuk kihűlni.
    Készítsük el a krémet.
    A tojások sárgáit keverjük el a pudingporokkal és a tejjel, s főzzük fel sűrű krémmé, majd hűtsük ki. A rámát keverjük habosra a cukorral és dolgozzuk bele a kihűtött krémalapba. Vegyük ketté a krémet. Az egyik felét hagyjuk így, a másik felébe pedig keverjük bele a csokoládét és a kakaót, amit előbb olvasszunk össze gőz fölött. A csokoládé fajtája szabadon választható, lehet Tibi, Boci, Milka vagy másfajta is akár. Én most egy francia drazsés tejcsokit tettem bele, így pici drazsé darabok is érezhetők lettek benne. Nagyon fincsike lett így.
    Ezt követően állítsuk össze a süteményt.
    Készítsük magunk mellé a kekszet és a lefőzött kávét, amibe keverjük el a rumaromát. A tészta tetejére simítsuk rá a vaníliás krémet, erre rakjuk ki a kekszeket szép sorban, amit egyenként mártsunk be a rumaromás kávéba. A sorban lerakott kekszekre kenjük rá a csokis krémet. A csokis krém tetejére pedig a tejszínhabot simítsuk rá, s ehhez  verjük fel keményre a tejszínhabot. A hulalához én nem szoktam habfixálót használni, anélkül is tökéletes kemény habot fogunk kapni.
    A szépen elsimított hab tetejét egy villával cifrázzuk meg, azaz óvatosan átlósan húzzuk végig a villát mindenhol a habon. A habra pedig díszítésként szórjunk cukorgyöngyöt, de természetesen ez el is maradhat.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!