TEJFÖLÖS KRÉMES
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 4 tojás
  • 2 dkg porcukor
  • 16 dkg kristálycukor
  • 2 ek. víz
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5 dkg darabolt dió
  • Krém: 1 nagy tejföl ( 320 gr )
  • 3 púp. ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kocka ráma ( 25 dkg )
  • 16 dkg kristálycukor
  • 2 vaníliás cukor
  • Teteje: 5 dkg tortabevonó vagy más tej-ill. étcsokoládé
  • 3-4 dkg ráma
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: Ezt a tejfölös süti receptet a  postaládánkba bedobott "Szuperinfó" reklám újságban találtam, igaz már elég régen, s most el is készítettem. S nem is csalódtam benne, nagyon fincsi kis süti. A tésztáját különösen kellemes ízhatás jellemzi a diónak köszönhetően.

    A tésztához először válasszuk ketté a tojásokat és a tojások fehérjét verjük kemény habbá a vízzel és a porcukorral együtt. Majd adjuk hozzá a tojássárgákat, a kristálycukrot, a sütőporral elvegyített lisztet és végül a diót, amit vagdaljunk apróra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a masszát és előmelegített sütőben süssük készre. Hűtsük ki és majd az elkészült krém kerüljön a süti tetejére.
    Készítsük el a krémet. A lisztet keverjük csomómentesre a tejjel, az 1 egész tojással, majd a tejfölt is adjuk hozzá, s főzzük az egészet sűrűre. Érdemes lángelosztót használni, hogy ne égjen le a krém. Miután felfőztük a pépet sűrűre, hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és keverjük ki a kihűlt péppel. A kész krémet simítsuk a diós piskóta tetejére. A csokit - nem feltétlenül szükséges tortabevonó csokit használni, másmilyen is jó, mert nem bevonásra fogjuk használni, csak megcsurgatjuk a krém tetejét - olvasszuk fel a rámával gőz fölött. Ha felolvadt, vagy habzsákból vagy habkinyomócsőből vagy egy egyszerű nejlonzacskóból, aminek levágtuk a sarkát, csurgassuk meg a csokival a süti tetejét. Egyébként a rácsurgatást akár kanállal is megoldhatjuk, de akkor többször egy kevéske csokit tegyünk a kanálba. Hagyjuk másnapig állni és másnap szeletelve kínáljuk.
     Az eredeti receptben a cukor picivel több volt, minimálisan ugyan, de én azon változtattam a mérlegem beállítása szempontjából és a teteje csokireszelékkel volt meghintve. Úgyis elkészíthető, de én most csokicsíkokkal díszítettem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!