BAKONYI SERTÉSBORDA NOKEDLIVEL
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 60-70 dkg sertéshús/comb vagy karaj/
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek zsír vagy olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 kis doboz konzerv vagy üveg gomba
  • 1 kk. pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • ha van 1 paradicsom, paprika

  • Elkészítés:
    A sertéshúst felszeleteljük, egy kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és rögtön felöntjük egy pici vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
    Ezt követően bele tesszük a hús szeleteket, rá öntjük a levétől leszűrt gombát. Ha van 1-1 paprikánk, paradicsomunk, vágjuk apró kockákra és adjuk a húshoz, de ha nincs, akár el is maradhat.
    Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje és főzzük puhára, ez legalább 1 óra. Ha készen van, a tejfölt keverjük el a liszttel csomómentesre, egy kis víz hozzáadásával még "simább" lesz és sűrítsük be vele az ételt.


    Nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!