ZSUZSANNA BURGONYA
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 12 db közepes méretű burgonya
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 10 dkg gépsonka vagy párizsi
  • bors
  • 10 dkg baconszalonna
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: A burgonyákat mossuk meg és főzzük meg héjában. Miután megfőltek, érdemes pár percig várni, mert forrón nem tudunk vele dolgozni. Majd  hámozzuk meg és hosszában vágjuk ketté. Mindkét félbevágott burgonyának a belsejét kicsit vájjuk ki karalábé vájóval vagy kis kanállal, de ne dobjuk el a kivájt krumplit. A gépsonkát vagy párizsit - én mindkettővel készítettem már és mindkettő egyformán finom - vágjuk apró kockákra. Adjuk hozzá a tojást, amit kissé verjünk fel villával. Adjuk még hozzá a reszelt sajt felét, kevés sót, borsot és keverjük az egészet össze. A kivájt burgonyák egyik felét töltsük meg ezzel a töltelékkel kicsit megpúpozottan, tetejére tegyünk még egy kevés sajtot a reszelt sajt másik feléből. Fedjük be a másik kivájt burgonyával. A baconszalonnával tekerjük körbe és tűzzük meg egy fogpiszkálóval a tetején. Járjunk így el minden burgonyával. A baconszalonnát, amelyik túl hosszú, vágjuk félbe, így elég lesz belőle 10 dkg is. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal és rakjuk egymás mellé a burgonyákat, úgy, hogy a fogpiszkálók felfele álljanak. Amiket kivájtunk burgonyákat és félretettük, kis golyókat formálva tegyük a baconos krumplik mellé és az egészet tegyük előmelegített sütőbe. Süssük addig, amíg a szalonna kis színt nem kap. Ha nem használtunk karalábé vájót, hanem kis kanalat, abban az esetben biztos nem lesz gombóc formájú a kivájt rész, ezért abból kézzel formáljunk kis gömböket.

    A szalonnának köszönhetően egy nagyon kellemes ízű burgonyás köretet kapunk.
    Bármilyen húsétel kitűnő kísérője.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!