KRUMPLIS LEPÉNY
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 15 dkg burgonya - 1 nagy vagy 2 közepes méretű
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 kk. só
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 3-4 ek. barack lekvár
  • tetejére: porcukor
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: A burgonyát főzzük meg héjastól és miután puhára főlt, hámozzuk meg és törjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a tojást, a cukrot és a zsírt. S alaposan gyúrjuk össze, majd vegyük két cipóra a kigyúrt tésztát. Egy közepes méretű ( lasagne ) tepsit kenjünk ki zsírral - ne olajjal, mert a lepény tésztában is zsír van - és az egyik cipót kinyújtva, fektessük bele. Kicsit kézzel simítgassuk el. Kenjük meg a tetejét lekvárral és tegyük rá a másik cipóból kinyújtott lapot. Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 30 perc alatt. Majd hűtsük ki,  porcukorral hintsük meg és vékony szeletekre vágva kínáljuk. Egyszerű, de finom krumplis édesség.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!